• Informacje na temat:

    tina ciastka

Przepisy na temat: tina ciastka
  • Wypróbowany przepis na "Marchewkowe ciastka"

  • ciastka waniliowe

  • Można przekładać masami. Bardzo łatwe w wykonaniu i pyszne.

  • Wypróbowany przepis na "Czekoladowe ciastka w lukrze"

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka francuskie z fetą"

  • Wypróbowany przepis na "Ciastka z kremem karmelowym"

  • mozna robic z dzieciakami maja duzo uciechy

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastka kładzione z czekoladą i śliwkami"

  • Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.

  • Ciasteczka misie zachwycą każdego małego łasucha. Ich przygotowanie wymaga dużo cierpliwości i czasu, ale uśmiech dzieci, gdy widzą te małe słodkości jest bezcenny :-) Ciacha przygotowałam z okazji dnia otwartego w naszej szkole. Z tej porcji wyszło mi 40 ciasteczkowych misiów.

Artykuły na temat: tina ciastka
  • Co jeść, by obniżyć ciśnienie

    ..., kaczka, gęś, węgorz, łosoś, makrela, salceson, boczek, pasztety, konserwy, peklowane mięso. Słodycze i przegryzki: chałwa, czekolada, batony, ciastka, czipsy, paluszki, słone orzeszki. Używki(...) Katarzyna Okręglicka Tina 17/2010

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • 4 częste przyczyny kłopotów z sercem

    ...urządzamy sobie prawdziwą (i bardzo niezdrową) ucztę: jemy hamburgery, frytki, ciastka z kremem. Szkodliwe skutki: • w naczyniach krwionośnych tworzą się blaszki miażdżycowe, które hamują(...) kieliszek wina, odrobina likieru. Większe, częstsze dawki zaszkodzą sercu. Konsultacja medyczna Sylwia Szołtyk Tina nr 7/2010

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Justyna przygotowała dwa rodzaje ciastek: marchewkowe oraz z dodatkiem orzechów, czekolady i wanilii. Ciastka¼ szklanki brązowego cukru2 łyżki masła⅛ łyżki soli⅛ łyżki ekstraktu z wanilii1 łyżeczka mleka 5 łyżek mąki250 g płatków czekoladowych100 g pistacji250 g orzechów włoskich Ciastka marchewkowe128 g mąki migdałowej42 g mąki kokosowej¼ łyżeczki cynamonu⅛ łyżeczki mielonego imbiru⅛ łyżeczki gałki muszkatołowej⅛ łyżeczki kardamonu3 łyżki syropu klonowego60 g startej marchewkiwiórki...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Grillowanie zawsze jest przyjemne. Ponad 150 nowoczesnych przepisów w sam raz na wieczór przy grillu z przyjaciółmi: przepis na marynowaną rybę, rybę w aromatycznej przyprawie, owoce morza na pikantnie, chrupiące warzywa i grillowane owoce. Pasujące do potraw dipy, sosy i sałatki oraz drobne przekąski uświetnią każde ogrodowe party! Pożywne sandwicze, pikantne kanapki i burgery albo słodkie muffinki i wyrafinowane ciastka - fani przekąsek znajdą tu oryginalne przepisy! Spotkajmy się przy grillu!

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...