• Informacje na temat:

    terrina z łososia nie co dzień

Przepisy na temat: terrina z łososia nie co dzień
  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Przepis wart wypróbowania: "Terrina z łososiem"

  • Nie wyobrazam sobie swiat bez lososiowej terriny. Smaczna i delikatna potrawa z niewielu skladników i latwa w wykonaniu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Terrina z łososia"

  • Pasuje na pyszny deser starter lub lekkie letnie śniadanie bądź kolację ... sprawdza się też gdy wpadną niezapowiedziani goście...

  • Wypróbowany przepis na "Terrina łososiowa"

  • Smaczny pomysł na "Warzywna terrina"

Artykuły na temat: terrina z łososia nie co dzień
  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Pizza to najlepszy kulinarny towar eksportowy świata. Jadana dziś wszędzie, od rodzimych Włoch, przez obie Ameryki, po Nepal. Ikoniczne danie kuchni śródziemnomorskiej, i jednocześnie synonim szybkiego oraz niezdrowego jedzenia. Z okazji Dnia Pizzy bierzemy w obronę aromatyczną flagę Włoch. Fot. 123RF/Picsel Jak większość tradycyjnych dań, tak i pizza może pochwalić się długim rodowodem. Płaskie placki jadano już w czasach antycznych, dodając do nich oliwę, czosnek i ser. Współczesna pizza...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Dziś w Stanach Zjednoczonych hucznie obchodzony jest Dzień Niepodległości. Przypadkowo lub nieprzypadkowo 4 lipca to także święto hot-doga. Fot. 123RF/Picsel To doskonała okazja by poznać historię hot-dogów.   Amerykańskie hot-dogi pochodzą z Niemiec. W 1987 roku Frankfurt nad Menem obchodził 500 urodziny hot-doga. Ponoć w 1487 roku, czyli na pięć lat przed wyprawą Kolumba w stronę Nowego Świata, właśnie we Frankfurcie powstała pierwsza, charakterystyczna cienka i długa kiełbaska - znana dziś...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Spacer z psem, bieganie, ćwiczenia rozciągające, a na śniadanie energetyczna owsianka, omlet lub zdrowy owocowy koktajl. My już wiemy jak rozpoczynacie swój dzień! Bardzo serdecznie dziękujemy za zgłoszenia. Jak zwykle zaskoczyliście nas swoimi pomysłami, jak zdrowo rozpocząć dzień. Kilka Waszych rad na pewno wprowadzimy w życie. Poznajcie laureatów konkursu. Zwycięzcami, do których powędrują znakomite książki "Sztuka dobrego jedzenia" są: Aleksandra F. "Jeszcze jakiś czas temu wolałam pospać...

  • Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Fot. materiały prasowe Ten pięknie wydany poradnik dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni - od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko...

  • Wygraj jedną z pięciu książek "Sztuka dobrego jedzenia", która jest nie tylko zbiorem znakomitych przepisów, ale przede wszystkim przewodnikiem po zdrowym stylu życia. Wychodzisz z domu bez śniadania bo wolałeś poleżeć "jeszcze 5 minut" dłużej w łóżku, czy może celebrujesz poranny posiłek i zjadasz go w spokoju? Na dzień dobry wypijasz filiżankę czarnej kawy, a może raczej gustujesz w zielonych koktajlach? Podziel się z nami sprawdzonymi sposobami, na to, aby zdrowo rozpocząć każdy dzień, a...