• Informacje na temat:

    termometr do cukru

Przepisy na temat: termometr do cukru
  • Babeczki

    Składniki: Ciasto: ●500 g mąki ●4 żółtka ●3/4 szkl. cukru pudru ●250 g zimnego masła Krem: masa czekoladowa: ●1/4 szkl. wody ●50 g masła ●25 g kakao ●100 g mleka w proszku sos karmelowy: ●szkl. cukru ●1/4 szkl. wody ●50 g masła ●120 ml kremówki ●szczypta soli Do ozdoby: orzechy Przygotowanie: 1. Ciasto: mąkę, cukier i masło posiekaj nożem. Dodaj żółtka i zagnieć. Włóż...

  • Ponieważ nie jestem zwolenniczką cukru zmodyfikowałam dostępne przepisy i zrobiłam własne ciasto.Wyszło świetne bez cukru i słodzika.

  • Lśniące jabłuszka

    Składniki: ●4-5 niedużych, twardych jabłek ●250 g cukru ●50 ml wody ●łyżeczka ekstraktu z wanilii ●cynamon ●patyczki (szpadki) ●olej ●ew. posypki, np. wiórki kokosowe, listki świeżej(...), dodaj wodę, ekstrakt, szczyptę cynamonu. Wymieszaj. Gotuj, ale nie mieszaj. Gdy zawrze, włóż termometr kuchenny i czekaj, aż wskaże 170ºC, wtedy rozmieszaj. W karmelu zanurzaj jabłka (czekaj, aby nadmiar...

  • Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru

  • Jak wykonać wzorki na kawowej piance?

    ...zrobimy serce, węższym - rozetę. Ważnym sprzętem jest termometr - doświadczony barista wyczuje temperaturę dłonią, ale przy mniejszym doświadczeniu konieczne będzie kontrolowanie temperatury za jego pomocą(...) one wykonane z przezroczystego szkła, goście mogą podziwiać warstwy - espresso i spienionego mleka. Jedni uważają, że kawa z mlekiem to profanacja, inni nie wyobrażają sobie kawy bez mleka i cukru...

  • Małe, smaczne ciasteczka. Nie zawierają cukru, a są słodkie. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu sztuk. Gorąco polecam.

  • Pyszna, przekładana szarlotka bez dodatku białego cukru.

  • Pyszne korzenne miodowe pierniczki bez dodatku cukru :)

  • Prosty i szybki, smaczny i słodki, a bez cukru - jedyny taki suflet czekoladowy!

  • Dzisiaj u mnie mini pączusie z buraków i odrobiną orzecha włoskiego. Cukru użyłam tylko do rozpuszczenia drożdży, wystarczyła słodkość buraka.

Artykuły na temat: termometr do cukru
  • Rozgrzewająca moc w filiżance

    Gdy termometr za oknem pokazuje coraz niższą temperaturę, a my przywdziewamy coraz to cieplejsze ubrania, warto pomyśleć o rozgrzewających napojach, które umilą nam chłodne dni i długie wieczory.

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...

  • Turcja – herbaciane zagłębie świata

    Turecka herbata ze starannością zaparzana jest w dwóch imbrykach. Popijana w trakcie pracy, na ulicy, czy w domu rozpoczyna i kończy każdy dzień. Gdy temperatura na termometrach spada, rozgrzewa zimne dłonie, latem - gasi pragnienie. Brak herbaty na stole spotkania rodzinnego, czy z klientem to sytuacja nie do wyobrażenia przez Turków. Sprawdźmy co daje jej tak unikalny aromat.

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Ciasto Upadłego Anioła (Fallen Angel Cake)

    ...1/2 szklanki wody i 1/4 szklanki rumu, doprowadź do wrzenia. Cały czas mieszając, wsyp 1 szklankę cukru. Użyj pędzelka zamoczonego w wodzie, żeby usunąć drobinki cukru zgromadzone na bokach rondelka. Włóż do syropu termometr cukierniczy. 3. Do miski wbij 8 białek i ubijaj mikserem na średniej prędkości aż powstanie piana. Powoli wsyp 1/2 szklanki cukru i ubij do stanu luźniej białej piany. 4. Kiedy...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Miniaturowe pączki kajmakowe

    Stopień trudności: łatwy Czas przygotowania: 1h 20 min Czas gotowania: ¼ h Ilość porcji: 20 Składniki: 1 łyżeczka cukru pudru 4g suchych drożdży 90 ml tłustego mleka, podgrzanego 230 g mąki ½ łyżeczki soli 20g roztopionego masła ½ puszki kajmaku 10 łyżeczek oleju roślinnego 1 jajko 100g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Do karmelu: 90g cukru pudru 1 łyżeczka...

  • W leczeniu cukrzycy niezwykle istotnym jest kontrolowanie poziomu cukru we krwi. Co oczywiste, nic w tym wypadku nie zastąpi insuliny. Warto jednak pamiętać, iż niektóre przyprawy mogą wspomóc nas w walce z chorobą. W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do transportu cukru do tkanek. Kiedy działa nieprawidłowo lub jej ilość jest zbyt mała, poziom cukru we krwi niebezpiecznie rośnie, a...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...: minimum 3-4 dni stopień trudności: dla początkujących Składniki: 300 ml octu jabłkowego lub winnego, 3 łyżki sherry (opcjonalnie), 100 g drobnego cukru, 3-centymetrowy kawałek świeżego imbiru(...), podlać winem i piec w temperaturze 180 st. C około godziny, półtorej (kilogram kurczaka piecze się zwykle godzinę). 4. Kurczak jest gotowy, jeśli termometr wbity w jego mięso wskaże temperaturę 75 st...

  • Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy wchodzimy do sklepu. Zatrzymujemy się przed regałami pełnymi ulubionych napojów, cukierków i innych słodyczy. Już sięgamy po nasz ulubiony produkt, a nagle, tuż obok niego, z rzędu opakowań wyłania się ten sam, jednak inny - opatrzony etykietką „bez cukru”. Fot. 123RF Ta sama firma, ten sam produkt i jego dwie wersje: z cukrem i bez. Którą wybierzemy? Jeśli dbamy o linię lub po prostu chcemy porównać tradycyjną wersję z tą „zdrowszą", wybierzemy opakowanie z...