• Informacje na temat:

    tatar z łososia surowy

Przepisy na temat: tatar z łososia surowy
  • Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz...

  • Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego łososia, jest naprawdę bardzo smaczny.

  • Dla wytrawnych smakoszy!

  • Przepis wart wypróbowania: "Tatar z łososia"

  • Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.

  • Coraz modniejsze są tatary z ryb. Zapodam smaczniutkiego, owszem - dość wykwintnego, ale równie szybkiego do zrobienia:

  • swiezy losos,ogorki cebula koperek magii sol pieprz

  • Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

  • Tatar z wędzonego łososia z olejem sezamowym, dymką i sezamem to idealna, zdrowa przekąska. Rewelacyjny, smaczny starter przed obiadem czy kolacją.

  • danie jako przystawka lub na przyjęcia

Artykuły na temat: tatar z łososia surowy
  • Tatar dla koneserów

    Szykujesz przyjęcie? Przygotuj mięsny lub rybny befsztyk tatarski. Warunek powodzenia jest tylko jeden: mięso musi być superświeże.

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Na surowo

    Wraca moda na jadanie surowych mięs. Coraz częściej podajemy sushi lub carpaccio, a obok tradycyjnego tatara z mięsa, pojawia się też rybny.

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie. Składniki:   2 filety śledziowe 1/2 posiekanej czerwonej cebuli 1/2 posiekanej papryczki chili Sok i skórka z połowy limonki 1/2 posiekanego pęczku szczypiorku 1/2 posiekanej natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy lub oleju 1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkę Świeżo mielony czarny pieprz Do podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie   Wykonanie: Śledzie...

  • Dieta liściasta

    ...pobudzający aktywność korzystnych dla jelit bakterii. JAK JADAĆ? Listki można dodawać zarówno do sałatek, jak i jadać je na ciepło (np. zapieczone z drobiowym farszem). Listki nadziewane tatarem z łososia Cykorię podziel na listki, umyj, osusz na sitku. Przygotuj tatar: cebulkę dymkę (kilka sztuk) drobno posiekaj. Kilka plasterków wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę, następnie...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Włoskie wesele

    .... Ryba na weselu rzadko bywa podawana i zazwyczaj jest to kawałek łososia, na którego nie mogę już patrzeć. W Polsce na stole króluje wieprzowina (polędwiczki lub schab) albo nieśmiertelna polędwica(...) wołowinę, polską lub importowaną, tylko nawyki kucharzy i konsumentów. Nigdy nie mogłam zrozumieć, dlaczego Polacy tak lubią surowego tatara, a nie mogą się przekonać do krwistej pieczeni wołowej. We...

  • Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle? Ciasto250 g mąki220 g brązowego cukru225 g roztopionego masła1 łyżeczka wanilii2 łyżki mleka1 łyżeczka soli2 opakowania gorzkiej polewy czekoladowej 2 opakowania mlecznej polewy czekoladowej (polewy do wyboru, można użyć dowolnych) Z czekoladowymi markizami4 czekoladowe markizypatyczki do lizakówkolorowa posypka do dekoracji Z masłem orzechowymfolia aluminiowa3 łyżki masła orzechowego3 ciastka zbożowe Z pistacjamisolone...