-
Informacje na temat:
tarty na patelni
-
-
szybkie, latwe
-
..., aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej...
-
Gdzieniegdzie spadł już śnieg, a z tej okazji proponuję Wam smaczne i urocze tarty bałwanki. Z pewnością zachwycą niejednego łasucha
-
-
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.
-
-
Jak co roku robimy go od podstaw. Przede wszystkim mieszamy go z buraczkami. Tym razem w wersji do boczku i innych wędlin.
-
-
Chrupiące ciasto, wyrazisty środek i pieczona feta. Pychota,
-
..., odcedzić, wystudzić. Sparzone i obrane pomidory pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z jajkami i ziołami, jeśli są suszone. Świeże zostawić do dekoracji. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wylać masę warzywno- -jajeczną, smażyć do ścięcia białka, potem danie na patelni zapiekać chwilę w 200°C przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Frittatę podawać pokrojoną na kliny, posypaną ziołami. Pizza...
-
W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...
-
Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. 50 g rukoli, 50 g orzeszków piniowych, łyżkę tartego parmezanu i żabek czosnku zmiksować z 125 ml oliwy....
-
Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...
-
-
W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....
-
...mogą się rozpaść. 4. Na głębokiej patelni roztop smalec. Gdy będzie bardzo gorący, delikatnie wkładaj pierogi. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Pierożki układaj na papierowym ręczniku, aby osączyć(...) natłuszczoną patelnię wylewaj porcję ciasta. Za każdym razem przed smażeniem ciasto zamieszaj. Smaż z obu stron. 4. Na każdy naleśnik wyłóż masę jabłkową, połóż plaster szynki i zawiń w kopertę. Jeśli...
-
Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij! Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.
-
To jedno z najpopularniejszych rzymskich dań, ale łączenie szynki, jajek, sera i makaronu jest powszechne w całych Włoszech. Przepis na idealną carbonarę stanowi przedmiot sporów – na pewno trzeba wyszukać jak najlepsze guanciale, nie skąpić świeżego pieprzu i kontrolować temperaturę na patelni. Uwielbiam klasyczną recepturę, ale dodatek chrupiącej grzybowej bułki tartej to wspaniałe, oryginalne...
-
Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...