• Informacje na temat:

    tarta z watroba

Przepisy na temat: tarta z watroba
  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

  • Smażona z cebulą wątroba z kaczki , bardzo delikatna w smaku, zdrowa i smaczna, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

  • Słodka tarta z kremem panna cotta i truskawkami. Przepis wg kotlet.tv.

  • Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.

  • Wspaniała tarta do filiżanki kawy :)

  • Tarta jest idealnym pomysłem na obiad, do znajomych, czy też lunch do pracy. Świetnie smakuje również na zimno. Przygotowanie jej jest bardzo proste i dość szybkie.

  • Pyszna aromatyczna idealna jako slodki dodatek do kawy czy herbaty.

  • tarta jest krucha i dobrze smakuje z kremem cytrynowym...........SMACZNEGO!!!

  • Delikatna tarta z pysznym kremem i truskawkami

  • Tarta kawowa z białą czekoladą

Artykuły na temat: tarta z watroba
  • Wątróbka na trzy sposoby

    Spośród podrobów najczęściej na naszym stole gości wątróbka.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • "Włóż w rondel dużo cierpliwości i przewidywania, taką samą ilość dobrego humoru i dobrej woli. Zeszumuj starannie lenistwo, sobkostwo i niedołęstwo, dodaj w końcu oszczędność, pośpiech, czystość i baczność, wymieszaj razem, niech się dobrze zmaceruje, okraś wszystko miłością i niech ci ta mieszanina zawsze towarzyszy w twojem ognisku domowem" - pisała w 1911 roku Władysława Idzebska w książce dla gospodyń domowych pt. "111 Doświadczeń gospodarskich".

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Diety oczyszczające

    Chcesz odzyskać po zimie wspaniałe samopoczucie, promienną cerę, płaski brzuch? Taką moc mają kuracje oczyszczające organizm z toksyn.

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • Diety oczyszczające

    Chcesz odzyskać po zimie wspaniałe samopoczucie, promienną cerę, płaski brzuch? Taką moc mają kuracje oczyszczające organizm z toksyn.

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...