• Informacje na temat:

    tarta z sera białego

Przepisy na temat: tarta z sera białego
  • Tarta z groszkiem

    Składniki na 8 porcji: 30 dag mąki pszennej 20 dag zimnego masła 4 jajka 40 dag zielonego groszku 20 dag sera feta 150 ml gęstej śmietany kremówki sól biały pieprz suszona bazylia oraz mięta tłuszcz do formy Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/4 łyżeczki soli oraz masło. Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wbij 1 jajko, ew...

  • wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

  • Czarno-biały duet

    Składniki na 16 porcji: Ciasto: - 1 i 1/2 szklanki mąki, - 1 żółtko, - 1/2 kostki margaryny, - 1/2 szklanki cukru pudru. Masa makowa: - 1/2 kg maku, - białko z 1 jajka, - 2 jajka, - szklanka cukru pudru, - aromat waniliowy, - 2 łyżki bułki tartej. Masa serowa: - 1 kg mielonego białego sera, - 5 jajek, - 1/2 kostki masła, - szklanka cukru pudru. Przygotowanie: Składniki...

  • Nadchodzący tydzień w pogodzie zapowiada się ciepło i coraz bardziej wiosennie co mnie ogromnie cieszy! Bo trzeba przyznać że tegoroczna zima dała się we znaki chyba większości z nas... Ostatki dla mnie, to taki znak zbliżającej się nieuchronnie wiosny a takie śliczne, złociste oponki już same w sobie kojarzą się ze słońcem!!....Po prostu nie można przejść koło nich obojętnie :)

  • Ugotowane ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, biały ser (mniej niż 1/4; wielkości ziemniaków), 1 jajo, sól, bułka tarta, olej słonecznikowy.

  • Szybko i niedrogo

  • Knedle serowe

    Składniki: 40 dag zmielonego białego sera 20 dag kaszy manny 2 jajka 6 dag mąki 2 łyżki mleka 2 dag margaryny 2 łyżki masła bułka tarta Przygotowanie: Margarynę utrzyj z żółtkami. Dodaj ser, mleko i kaszę mannę, wymieszaj. Odstaw, by manna wchłonęła składniki. Dodaj mąkę i ubite białka, połącz. Z masy uformuj knedle, obtocz w mące. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj...

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Pierogi leniwe

    Składniki 1/2 kg białego sera 10-15 dag ziemniaków 2 jajka 2 łyżki masła 5-6 dag mąki ziemniaczanej lub pszennej łyżeczka cukru bułka tarta łyżka masła Przygotowanie 1 Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj, postaw na ogniu, by odparowały. Pozostaw do ostygnięcia. Zagnieć praską lub wraz z serem zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj jajka, masło, mąkę ziemniaczaną lub pszenną...

  • Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)

Artykuły na temat: tarta z sera białego
  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe cebule, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, pół szklanki tartego parmezanu lub innego żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz Na sos: puszka pomidorów w zalewie (20

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Pan pomidor: Kuchnia dla początkujących

    Tarta biało-czerwona to propozycja dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kulinarne kroki. Tym daniem zachwycisz przyjaciół.

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Quiche Lorraine

    ...%, 200 ml kwaśnej śmietany 18 proc, sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa do smaku, 200 g sera gruyère, 1 drobno pokrojona cebulka. Przygotowanie: Mąkę siekamy z zimnym masłem i solą, dodajemy jajko(...). 1 godziny. Na patelni smażymy bekon pokrojony w kostkę, aż będzie chrupiący, dodajemy cebulkę i szklimy. Całość odstawiamy do wystygnięcia. W miseczce mieszamy jajka, śmietanę z połową sera i przyprawami...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Naleśnikowe różności

    ...: 1 brokuł, 1 duża cebula, 20 dag wędzonego boczku, 10 dag żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz, suszony tymianek. Mąkę przesiać, dodać jajko, mleko, olej i szczyptę soli. Zmiksować na gładkie ciasto(...), 1/2 szklanki śmietany 18%, 1 paczka mrożonych warzyw (np. groszek, marchewka, kukurydza, grzybki mun), 20 dag żółtego sera, 1 cebula, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, 3-4 łyżki ketchupu. Do mąki wbić jajka...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

Wideo na temat: tarta z sera białego
  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Składniki: 1 kg sera białego; 1 budyń śmietankowy; 1 szklanka cukru pudru; 20 dag masła; 1 cukier waniliowy; starta skórka z 1 cytryny; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 10 dag rodzynek; 2 łyżki mąki; 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej; 8 jaj. Przygotowanie: Rodzynki