• Informacje na temat:

    tarta z ricotty i mascarpone

Przepisy na temat: tarta z ricotty i mascarpone
Artykuły na temat: tarta z ricotty i mascarpone
  • Święto smaku

    ...orzechowego, sól, pieprz, kmin rzymski, 4 jaja, masło i bułka tarta do wysypania formy, forma do keksu Soczewicę zalej dwiema szklankami zimnej wody i gotuj, aż wchłonie całą wodę i stanie się purée(...): 4 duże kalarepki, 1 por, 1 marchewka, 4 czubate łyżki masła, 1,5 litra warzywnego bulionu, 150 g serka mascarpone, sok z 2 cytryn, 1 łyżka miodu, 1 czubata łyżka chrzanu śmietankowego, sól, cukier...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    Mediolanu, że nie było szans na przewiezienie tą drogą niezbędnego składnika, czyli sera mascarpone pochodzącego z Lombardii, której stolicą jest rzeczony Mediolan. Casanova nie mógł więc tego deseru(...), jaką jadłem we Włoszech. Sernik na bazie ricotty, do którego dodaje się gotowaną pszenicę, a smakowego szaleństwa nadaje woda z kwiatów pomarańczy. Aromatyczne, pyszne i, co ciekawe, tego deseru nie...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Kuchnia Giuliany- placek wedlug przepisu sasiadki

    ...zaliczylysmy.Zostawilysmy troche dla rodziny na podwieczorek. Po moim ogroooomnym serniku zatapianym slad zaginal w ciagu jednego dnia a poniewaz zostalo 300 g ricotty ( ja zuzylam 700 g ) to(...) burry " 100 g masla 100 g cukru 250 g mascarpone 250 g ricotta 3 jajka To zaczynam. herbatniki trzeba pokruszyc. Drobniej niz na zdjeciu Roztopic maslo w rondelku...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...