• Informacje na temat:

    tarta z czerwoną cebulą

Przepisy na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Pikantna tarta na żytnim spodzie

    Zdrowsza niż tradycyjna tarta, a tak samo pyszna...

  • Przepis z kuchni włoskiej. Ale z ciastem francuskim ... hmmm

  • Burger z czerwonej fasoli – fast food w zdrowej odsłonie!

    ...czosnek i podsmaż przez następne 2 minuty. Przełóż miksturę do przygotowanej wcześniej miski. Do blendera kielichowego (np. Beko) wsyp czerwoną fasolę i orzechy nerkowca, a następnie blenduj do uzyskania jednolitej masy. Całość przełóż do miski z cebulą i papryką. Dodaj jajko i bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, a następnie uformuj małe kotlety. Na patelni podgrzej łyżkę oleju. Kotlety smaż około...

  • Jak byłam dzieckiem (czyli dawno temu :) ) często zajadałam się duszoną cebulą z jajkami. To danie to taka nowoczesna wersja moich wspomnień. Niewiele potrzeba produktów i czasu by przyrządzić tą niecodzienną przekąskę na ciepło.

  • Tarta warzywna

    Pyszne ciasto z warzywami.

  • Chwila namysłu i wyszły chrupiące i smaczne placuszki.

  • Kapuśniaczki z mielonym drobiem

    Świetny pomysł na szybki obiad

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowy hamburger z cielęciną i czerwoną cebulą"

  • Fasolowe kulki z sezamem

    ...mielenia mięsa. Połącz z podsmażoną cebulą, połową sezamu, jajkiem. Przypraw solą i pieprzem. 2. Bułkę tartą wymieszaj z pozostałym sezamem. Jajko dokładnie roztrzep widelcem. Z masy fasolowej formuj kulki, obtocz w jajku i bułce z sezamem, smaż z każdej ze stron, aż kulki będą rumiane. Drugą cebulę pokrój w piórka. Posyp czerwoną papryką i szczyptą cukru, przysmaż krótko na oleju. Kulki podawaj...

  • Błyskawiczna pizza - bez odkładania i czekania na ciasto, można od razu po ugnieceniu wstawiać do pieczenia!

Artykuły na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Tarta cebulowa

    Oto przepis na tartę, którą zrobisz w dwóch krokach.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    I jak wykorzystać ich dobroczynne właściwości?

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Cebula w roli głównej

    Najczęściej wykorzystujemy ją jako dodatek. Ale cebula może też być głównym składnikiem wielu potraw.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Tarta na bogato

    ...dzielimy na 10 części. Foremki do tartaletek wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowanym ciastem wylepiamy formy, nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią spożywczą, obciążamy np. grochem lub fasolą i pieczemy 15 minut w temperaturze 190 st. C. W misce mieszamy starty ser, mleko, śmietanę, doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Farsz serowo-śmietankowy nakładamy do podpieczonych tartaletek...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Ekologicznie znaczy nie tylko zdrowo, ale i smacznie!

    Anna Kalata i Beata Kartowicz upiekły ekologiczne przysmaki. Na liście dań pojawiły się m. in. tarta z czerwoną cebulą, buraczkami i kozim serem, ciasteczka dyniowe oraz babeczki gryczane ze śliwką i orzechami.

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

Wideo na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Co upiec żeby było jednocześnie smacznie i zdrowo?

    Anna Kalata i Beata Kartowicz zaproponowały ekologiczne przysmaki. Na liście dań pojawiły się m. in. tarta z czerwoną cebulą, buraczkami i kozim serem, ciasteczka dyniowe oraz babeczki gryczane ze śliwką i orzechami.