• Informacje na temat:

    tarta z budyniem i karmelem

Przepisy na temat: tarta z budyniem i karmelem
  • Bardzo czekoladowa, bardzo słodka i mało dietetyczna.

  • Tarta z dodatkiem budyniu jest ciastem bardzo prostym i szybkim do przygotowania. To coś w sam raz dla zabieganych łasuchów, którzy w możliwie jak najkrótszym czasie chcą przygotować coś pysznego. Ponadto kruchy spód na jakim jest zrobiona jest bardzo uniwersalny. Może posłużyć m.in. jako blat pod sernik, szarlotkę lub foremki do babeczek.

  • Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z solonym karmelem i truskawkami"

  • Bardzo szybka i efektowna do niedzielnej kawki,co myślicie?

  • Proste i pyszne ciasto. Kruchy spód i słodkie nadzienie budyniowo- jabłkowe.

  • Dzisiaj na blogu swoje pięć minut dostaje tarta, która jest idealnym połączeniem kruchego ciasta, kremowego, domowego budyniu, soczystych, aromatycznych brzoskwiń i orzeźwiającej mięty. Jednym słowem… iście letnie smaki, kuszące słonecznym wyglądem. Zróbcie, a na pewno zachwyci każdego i stanie się Waszym słodkim hitem tego lata.

  • Przepyszna tarta ze świeżymi owocami i galaretką.

  • Świetne na ten letni czas

Artykuły na temat: tarta z budyniem i karmelem
  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Słodko-gorzki grejpfrut

    ..., 2 jajka, 20 dag cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki mąki Do dekoracji: łyżeczka cukru pudru, skórka z jednej dużej pomarańczy, starta lub pokrojona w paseczki, wisienki koktajlowe, świeże(...) pomarańczowego, 12 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia l bułka tarta Na krem i do dekoracji: 25 dag mielonego białego sera, 2 łyżeczki cukru pudru, jedno żółtko, 2 galaretki cytrynowe, 2 czerwone...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....