• Informacje na temat:

    tarta z borowek

Przepisy na temat: tarta z borowek
  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    Domowe ciasto z pachnącymi owocami – nie ma nic pyszniejszego! Lato w pełni, więc korzystajmy z jego smakowitych darów.

  • łatwa i szybka w przygotowaniu, delikatna, nie za słodka tarta z dużą ilością borówek ... pycha :-)

  • Krucha tarta z jabłkami i malinami

    Bez mąki pszennej, bez jajek, bez masła. Ale ile smaku!

  • Bardzo kaloryczna, pyszna, prosta!

  • Indyk po królewsku - Maciej Kuroń

    1 duży indyk; 2 dorodne piersi indyka; 1 kg pieczarek; 4 duże cebule; 4 ząbki czosnku; 4 duże gruszki; po 2 duże ziemniaki do pieczenia na osobę; 4 łyżki konfitury z borówek lub żurawiny; 1 łyżka miodu; po 1 łyżeczce: tymianku i majeranku; olej; sól, pieprz; ew. możemy dodać wątróbkę i tartą bułkę.

  • uprzejmie donoszę, iż w Lipnicy Wielkiej jest wysyp borówek, a właściwie był :)

  • Biszkopty z lekkim kremem

    W sam raz na rodzinne uroczystości!

  • Pyszne ciacho. Można zrobić w większej formie lub wy porcjowane w małych foremkach.

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    ...też wyczarować z sarniny, dziczyzny, a nawet z mięsa z łosia i renifera. Inne składniki klopsików to drobno posiekana świeża lub podsmażana cebula, bułka tarta rozmoczona w mleku oraz jajka. Z przypraw...

  • Smaczny pomysł na "Tarta z borówkami"

Artykuły na temat: tarta z borowek
  • Tarta z borówkami

    Tarta wprowadzi cię w dobry nastrój.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    1. Do miski wsyp mąkę, dodaj kostkę do pieczenia, cukier puder, wodę i żółtka. Posiekaj składniki i szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Tarta z borówkami i delikatnym kremem

    Mąkę przesiać z cukrem pudrem, przesiekać z zimnym masłem, dodać śmietanę, żółtka, szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, odstawić...

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • rogaliki z borówkami

    składniki na ciasto króche: 1/2 szklanki mąki, jedno jajo, łyżeczka proszku do pieczenia, cztery łyżki śmietany, pół szklanki cukru, pół kasi.  A następnie...

  • Borówki amerykańskie są pyszne, a do tego mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Użytkownicy Smakera udowadniają, że jest to wyjątkowo wdzięczny temat kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF Porzeczki, jagody, jeżyny i borówki - trudno znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się tym smakowitym owocom. Wszystkie zasługują na naszą uwagę, gdyż znajdziemy w nich moc witamin i składników odżywczych. Szczególnie ciekawe wydają się być borówki amerykańskie. Moc tych niepozornych owoców może...

  • Czarno-niebieska tarta sernikowa

    Przepis: Kuchnia Food Network

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...