• Informacje na temat:

    tarta z bananami kcal

Przepisy na temat: tarta z bananami kcal
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw zrób marynatę i włóż do niej mięso nawet na 2-3 godziny. Nadziej mięso z kurczaka na przemian z warzywami na 4 szpadki. Krewetki w sezamie Każda porcja 300 kcal. Wymieszaj posiekany czosnek...

  • Moją propozycją na pyszny deser jest tarta bananowa, która nie wymaga wielu składników i dużo czasu. Banany można zastąpić innymi owocami np. jabłkami czy gruszkami.

  • Gofry bananowe w sosie czekoladowym

    Składniki: 125 g cukru 75 g orzechów włoskich 100 g czekolady 250 ml mleka 2 opakowania cukru waniliowego 30 g masła 2 jajka 100 g mąki tarta skórka z pomarańczy szczypta(...).           Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 2310 kJ/552 kcal    

  • Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :) Zawsze się udaje, wystarczą dobre chęci :)

  • Najlepsze dania z soją

    ...4-5 minut z obu stron. Podawać z sałatą i dipem. Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal   Chleb żytnio-sojowy Składniki: 375 g śruty żytniej(...), wlać do szklaneczki. Po łyżeczce wlać syrop wiśniowy. Posypać cynamonem i mielonym lnem. Czas przygotowania 10 minut Jedna porcja zawiera 1050 kJ/251 kcal      

  • Tarta na bazie serka mascarpone z masą krówkową, na kruchym spodzie, a w środku banany. Pyszna :)

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...miejsce. Pozostałą śmietanę z czekoladą podgrzać. Banany obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Ciasto dekorować bananami i polewą czekoladową. Czas przygotowania 75 minut Jedna porcja zawiera 1380 kJ/330 kcal Wieniec kawowo-mandarynkowy Składniki: - ciasto wg przepisu podstawowego , - 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, - 2 łyżki + 1 łyżeczka kakao, - 100 ml mleka, - puszka...

  • Tarta mocno czekoladowa z kruchym maślanym spodem. Super deser dla miłośników czekolady.

  • Najlepsze przepisy z miodem

    Tarta figowa z miodową posypką Składniki: 425 g maki 50 g cukru szczypta soli 1 jajko 200 g masła 25 g miodu 10 fig 250g mascarpone 2 żółtka skórka starta z połowy pomarańczy(...) Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal   Zapiekany łosoś z miodem i sałatką pomidorową Składniki: sól, papryka 800 g ziemniaków 6 łyżek oleju słonecznikowego...

  • Propozycja na deser, który możemy jeść o każdej porze dnia, bez wyrzutów sumienia. Deser wykonany z przepisu Jacka Bilczyńskiego - Fit&Lifestyle Coach. Pan Jacek twierdził, że deser jest zupełnie pozbawiony kalorii. Niestety mylił się, gdyż lekkiej kaloryczności dodaje mu żelatyna spożywcza (1 łyżka stołowa to 27 kcal). Deser o pojemności 165 ml dostarcza nam więc 9 kcal. Deser mimo małej kaloryczności jest bardzo zdrowy, gdyż żelatyna dzięki zawartości aminokwasu zwanego proliną wzmacnia...

Artykuły na temat: tarta z bananami kcal
  • Na rozgrzewkę

    ...szaro. Często jestem przygnębiona. Lepiej unikać słodyczy, więc co poprawi mi samopoczucie? - Banan. Ma ok. 100 kcal (to dwa razy mniej niż baton czekoladowy). Oprócz witamin z grupy B, których niedobór(...) odradzam też czekolady pod warunkiem, że jest ciemna. Im większa zawartość kakao, tym lepiej - to bogate źródło antyoksydantów. Nie jedzmy jednak więcej niż trzy kostki czekolady, bo to już 100 kcal (i nie...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Diety idealne na lato

    ...i przysmaków. • Zasady: Wprowadzamy zdrowe nawyki żywieniowe i ograniczamy się do 1600 kcal dziennie (w 3-6 posiłkach). Potrawy można dusić i piec, ale nie wolno ich smażyć. Należy pić 2 l wody...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...