• Informacje na temat:

    tarta z bananami kcal

Przepisy na temat: tarta z bananami kcal
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw zrób marynatę i włóż do niej mięso nawet na 2-3 godziny. Nadziej mięso z kurczaka na przemian z warzywami na 4 szpadki. Krewetki w sezamie Każda porcja 300 kcal. Wymieszaj posiekany czosnek...

  • Moją propozycją na pyszny deser jest tarta bananowa, która nie wymaga wielu składników i dużo czasu. Banany można zastąpić innymi owocami np. jabłkami czy gruszkami.

  • Gofry bananowe w sosie czekoladowym

    Składniki: 125 g cukru 75 g orzechów włoskich 100 g czekolady 250 ml mleka 2 opakowania cukru waniliowego 30 g masła 2 jajka 100 g mąki tarta skórka z pomarańczy szczypta(...).           Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 2310 kJ/552 kcal    

  • Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :) Zawsze się udaje, wystarczą dobre chęci :)

  • Najlepsze dania z soją

    ...4-5 minut z obu stron. Podawać z sałatą i dipem. Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal   Chleb żytnio-sojowy Składniki: 375 g śruty żytniej(...), wlać do szklaneczki. Po łyżeczce wlać syrop wiśniowy. Posypać cynamonem i mielonym lnem. Czas przygotowania 10 minut Jedna porcja zawiera 1050 kJ/251 kcal      

  • Tarta na bazie serka mascarpone z masą krówkową, na kruchym spodzie, a w środku banany. Pyszna :)

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...miejsce. Pozostałą śmietanę z czekoladą podgrzać. Banany obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Ciasto dekorować bananami i polewą czekoladową. Czas przygotowania 75 minut Jedna porcja zawiera 1380 kJ/330 kcal Wieniec kawowo-mandarynkowy Składniki: - ciasto wg przepisu podstawowego , - 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, - 2 łyżki + 1 łyżeczka kakao, - 100 ml mleka, - puszka...

  • Tarta mocno czekoladowa z kruchym maślanym spodem. Super deser dla miłośników czekolady.

  • Najlepsze przepisy z miodem

    Tarta figowa z miodową posypką Składniki: 425 g maki 50 g cukru szczypta soli 1 jajko 200 g masła 25 g miodu 10 fig 250g mascarpone 2 żółtka skórka starta z połowy pomarańczy(...) Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal   Zapiekany łosoś z miodem i sałatką pomidorową Składniki: sól, papryka 800 g ziemniaków 6 łyżek oleju słonecznikowego...

  • Propozycja na deser, który możemy jeść o każdej porze dnia, bez wyrzutów sumienia. Deser wykonany z przepisu Jacka Bilczyńskiego - Fit&Lifestyle Coach. Pan Jacek twierdził, że deser jest zupełnie pozbawiony kalorii. Niestety mylił się, gdyż lekkiej kaloryczności dodaje mu żelatyna spożywcza (1 łyżka stołowa to 27 kcal). Deser o pojemności 165 ml dostarcza nam więc 9 kcal. Deser mimo małej kaloryczności jest bardzo zdrowy, gdyż żelatyna dzięki zawartości aminokwasu zwanego proliną wzmacnia...

Artykuły na temat: tarta z bananami kcal
  • Na rozgrzewkę

    ...szaro. Często jestem przygnębiona. Lepiej unikać słodyczy, więc co poprawi mi samopoczucie? - Banan. Ma ok. 100 kcal (to dwa razy mniej niż baton czekoladowy). Oprócz witamin z grupy B, których niedobór(...) odradzam też czekolady pod warunkiem, że jest ciemna. Im większa zawartość kakao, tym lepiej - to bogate źródło antyoksydantów. Nie jedzmy jednak więcej niż trzy kostki czekolady, bo to już 100 kcal (i nie...

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Diety idealne na lato

    ...i przysmaków. • Zasady: Wprowadzamy zdrowe nawyki żywieniowe i ograniczamy się do 1600 kcal dziennie (w 3-6 posiłkach). Potrawy można dusić i piec, ale nie wolno ich smażyć. Należy pić 2 l wody...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...