• Informacje na temat:

    tarta porowa

Przepisy na temat: tarta porowa
  • Tarty lepsze niż pizza

    Wytrawna tarta to łatwizna – wystarczy kruchy spód i dodatki – takie jakie lubisz najbardziej albo akurat masz pod ręką czy zostaną ze świątecznych zapasów. Z tego połączenia zawsze uda się stworzyć pyszne danie.

  • Pyszna wytrawna tarta krok po kroku

  • Wypróbowany przepis na "Francuska tarta porowa"

  • Smaczny pomysł na "Tarta porowa z kozim serem"

  • Zupa porowa

  • Iście syta zupa, z dodatkiem pysznego, indyczego mięsa połączonego z parmezanem. A ten smak, brązowych pieczarek, które aromatem dorównują grzybom leśnym, jest niesamowity. Polecamy część podsmażyć na maśle i udekorować nimi zupę.

  • Pyszna zupa porowa z mięskiem mielonym

  • Sałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię.

  • Pyszna o wyrazistym smaku pora, złagodzona przez ser żółty i zielony groszek. Polecam :-)

  • prosta, szybka w przygotowaniu, smakuje z każdym rodzajem pieczywa

Artykuły na temat: tarta porowa
  • Tarta porowa z sezamem

    Ciasto: 200 g mąki 100 g masła jajko 3 łyżki wody sól Nadzienie: 2-3 młode pory (tylko jasne części) 2-3 łyżki masła 150 ml śmietany kremówki 30 % 2 jajka żółtko 2 łyżki ziaren sezamowych starta gałka muszkatołowa sól, pieprz Posiekaj zimne masło, dodaj przesianą mąkę i szczyptę soli. Szybko zagnieć elastyczne ciasto, dodaj jajko i wodę - wyrób i uformuj kulę. Zawiń ją w folię aluminiową...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Mini tarta porowa z serem kozim i pomidorkami cherry

    Tarty, mają dość wyrazisty smak i są bardzo oryginalne.

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Pora na pora

    ...porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu...

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • Pora na dania z pora

    ...tarce cheddarem (możemy go zastąpić serem tylżyckim) - nie przesadzamy z jego ilością, by nie zagłuszył smaku porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa(...) pieczeniowy, podgrzać. 4. Ugotowane knedle wyjąć łyżką cedzakową. Przełożyć na półmisek. Polać sosem serowo-porowym. Posypać natką pietruszki. Zupa porowa z mięsną wkładką Składniki na 4 porcje: 50 dag...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Obiad czwartkowy

    Zupa serowo-porowa z grzankami Składniki na 4 porcje: 60 dag porów, 1 łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 20 dag śmietanki kremówki, 10 dag obeschniętego żółtego sera, 1 kostka śmietankowego serka topionego, 500 ml bulionu, 4 kromki chleba, 2 łyżki oleju 1. Pory oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić na talarki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pory i zeszklić je. Następnie zalać bulionem...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...