• Informacje na temat:

    tarta na spodzie z herbatników

Przepisy na temat: tarta na spodzie z herbatników
  • Czekoladowa tarta z truskawkami bez pieczenia

    Na wierzch: 40 dag truskawek; spód: 20 dag maślanych herbatników czekoladowych, tabliczka gorzkiej czekolady; wypełnienie: 50 dag miękkiego, zmielonego twarogu, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag cukru pudru, prawdziwy aromat waniliowy, wyłuskany z „laski” (czyli strąka) wanilii.

  • Smaczny pomysł na "Babeczki sernikowe na spodzie z herbatników"

  • Jabłeczniki dla dbających o linię

    Krucha tarta z kratką Sposób przygotowania Dołóż jogurt i masło. Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj 1/2 szkl. ksylitolu i żółtka. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj ok(...) i okruszkami. 3.Rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta. Plackiem wylep formę. Na spodzie rozłóż jabłkowe nadzienie. Rozwałkuj resztę ciasta. Placek potnij na szerokie paski. Ułóż z nich kratkę na wierzchu tarty...

  • Tarta z kremem z dodatkiem serka mascarpone na lekko słonym spodzie z paluszków z dodatkiem świeżych truskawek. Niebo w gębie! Dosłownie!

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ..., pełnoziarnistego pieczywa (dobrze będą smakowały do niej także pełnoziarniste tosty). Jeśli lubisz, możesz zamiast oleju dodać do niej dressing z ulubionymi ziołami. Tarta orzechowa z sosem z kiwi(...). Zapiekankę podaj ubraną owocami oraz listkami mięty. Lekki sernik z owocami Składniki:  Na ciasto (bez pieczenia): ●20 dag herbatników ●2 łyżki płynnego miodu ●10 dag masła; wypełnienie: 50 dag serka na...

  • Jako przekąska wyśmienita,polecam:)

  • Key Lime to gatunek niezwykle soczystej i aromatycznej limonki, której ojczyzną jest stan Floryda. Uwielbiana przez Amerykanów, stała się głównym składnikiem jednego z najbardziej popularnych na całym świecie deserów. Key lime pie tradycyjnie przygotowuje się z soku oraz skórki limonkowej, żółtek i mleka skondensowanego a, za podstawę tego delikatnego musu służy kruche, herbatnikowe ciasto. Najczęściej tartę podaje się z dodatkiem bitej śmietany, która doskonale komponuje się z orzeźwiającym...

  • Wypróbowany przepis na "Tarta na twarogowym spodzie"

  • Smaczny pomysł na "Tarta na drożdżowym spodzie"

  • Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa tarta na kruchym spodzie"

Artykuły na temat: tarta na spodzie z herbatników
  • Banany pod kremową chmurką

    ...w tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec 20 min w 190ºC. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Banany obrać, pokroić w plastry, skropić cytryną. Rozłożyć je na wystudzonym spodzie...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Serowe pyszności

    .... Ciasto piecz godzinę w temp. 180 st. C. Pomarańczowy na pierniczkach Składniki: 100 g pierniczków rumowych, 100 g herbatników, 100 g masła, 1 kg twarogu (w kostce), 250 g drobnego cukru, ok. 80 ml(...). Obydwa rodzaje twarogu zmiel i wymieszaj w misce. Dodaj 200 g cukru, cukier waniliowy i budyń w proszku. Wbij jaja i wymieszaj. Masę serową rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Sernik piecz 45 min w 175

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...w 1 szklance wrzątku i odstawić do wystudzenia. Kiedy będzie zupełnie zimna, dodać do niej 1 szklankę wina musującego i polać tym ciasto. Tarta z malinami i krokantem Składniki na 12 porcji: 7,5 dag migdałów bez skórki, 25 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów albo herbatników maślanych, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag tłustego mielonego twarogu, 25 dag śmietany kremówki, 2 łyżki konfitury...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...