• Informacje na temat:

    tarta krucha i gruszkami

Przepisy na temat: tarta krucha i gruszkami
  • Wielkanocna tarta z gruszką

    Z masą kajmakową i orzechami.

  • Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z gruszkami"

  • Tajemnice kruchego ciasta

    To najczęściej używana podstawa do tart. Warto dobrze poznać podstawowe zasady, dzięki którym zawsze będzie rozpływać się w ustach.

  • Sprawdzony przepis na "Krucha tarta gruszkowa"

  • Owocowy miks w kruchym cieście

    Pyszne ciasto z wiśniami

  • Pyszne i oryginalne, niepowtarzalny smak ;) Niedrogie i łatwe w wykonaniu

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Krucha tarta z gruszkami nadzienie: 80 dag gruszek, szkl. słod. śmietanki 18 proc., 20 dag serka homogeniz., 20 dag cukru, cytryna, 4 jajka; ciasto: 30 dag mąki, kostka masła, 2/3 szkl. cukru(...) - powinien być suchy) - Piernik jabłkowo-gruszkowy podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej, ozdobiony np. lukrem lub posypany płatkami migdałowymi Ciasto drożdżowe z gruszkami 3-4 gruszki...

  • Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"

  • Tarta z gruszką

    Składniki na 8 porcji: 30 dag mąki, 20 dag masła,10 dag cukru, 2 żółtka, 3 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli. Nadzienie: 80 dag twardych gruszek, szklanka słodkiej śmietanki 18%, 20 dag serka homogenizowanego, 20 dag cukru, łyżeczka skórki z cytryny, 4 jajka, 4 łyżki płatków migdałowych, tłuszcz i tarta bułka do formy, listki mięty lub melisy oraz maliny do dekoracji.

  • Sprawdzony przepis na "Krucha tarta morelowa"

Artykuły na temat: tarta krucha i gruszkami
  • Krucha tarta z gruszkami

    Przygotuj nadzienie: śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką startą z cytryny i jajkami. Obrane gruszki przekrój, usuń pestki. Wypukłą stronę ponacinaj....

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym powinniśmy popijać...

  • Gruszkowo-czekoladowa tarta

    Kolejna czekoladowa propozycja autorstwa Patrici Lousada. Wysmienita w smaku! Z przepisu zapowiadala sie dosc prosto, ale w wykonaniu pojawily sie pewne...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ...korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.   Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Pora na pora

    ...porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • W obronie słodyczy

    .... Pieczona tarta czekoladowa, Creme anglaise, gruszka confit, lody śmietankowe Bardzo ekstrawagancki finał bardzo ekstrawaganckiego posiłku. Są prostsze drogi od podniebienia do serca, lecz trudno...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...