• Informacje na temat:

    tarta grzechu warta

Przepisy na temat: tarta grzechu warta
  • Jej wysokość truskawka w kilku odsłonach. Zobacz przepisy!

    Tarta truskawkowa z płatkami migdałów: Tarta grzechu warta! Na kruchym spodzie, pachnąca migdałami, rozpływająca się w ustach. To jednak truskawki pełnią tu główną rolę i dodają jej pełni smaku. Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki, 3 łyżki cukru pudru, 130 g masła, jajko; Krem: 200 g serka mascarpone, szklanka cukru, 1-2 łyżeczki aromatu migdałowego, 20 g śmietanki kremowej 30

  • o tarta grzechu warta! Nie trzeba jej piec, do przygotowania wystarczy blender lub malakser! Podwójnie czekoladowa, cukier zastępują daktyle a mąkę słonecznik! O ile spód jest pyszny to mus jest tak obłędnie kremowy i delikatny! Ciekawy/a? Zapraszam po przepis ????

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem Oj, ta tarta jest grzechu warta! Szczególnie jeśli, podobnie jak ja, jesteś fanem grillowanych warzyw. Cukinia i kabaczek to małżeństwo bardzo zgodne(...) lub owoce i gotowe. Te tartaletki przygotowałam pewnego wrześniowego piątkowego popołudnia. Moim koleżankom tak zasmakowały, że "przypadkiem" wpadły do mnie jeszcze w sobotę i niedzielę, za każdym...

  • Przepis wart wypróbowania: "Owocowa tarta"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta cebulowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa tarta"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta rybna"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta cytrynowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta drożdżowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta czekoladowa"

Artykuły na temat: tarta grzechu warta
  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Najważniejsze wynalazki są często dziełem przypadku. Szybkie mrożenie jednak zawdzięczamy nie przypadkowi a doświadczeniom młodego, amerykańskiego studenta zmuszonego do pracy w zimnej Kanadzie. Odkrył on wyśmienity smak mrożonej ryby dzięki rdzennym mieszkańcom półwyspu Labrador - plemionom eskimoskim. Fot. 123RF/Picsel Utrwalanie żywności przez mrożenie i chłodzenie znane było już w czasach prehistorycznych. Chińczycy, Grecy i Rzymianie budowali ziemianki według specjalnej technologii,...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Największym błędem Polaków przy grillu jest.. pośpiech. Ale nie tylko. Zobaczcie, jakie błędy najczęściej popełniamy grillując! Czego wystrzegać się przy grillowaniu?    Fot. Ginny / flickr Mmm, pycha! Panuje takie przekonanie, że jak coś jest pyszne, to i niezdrowe. Tymczasem możemy jeść przepyszne dania z grilla, które równocześnie będą superzdrowe! Wystarczy wypróbować pomysły na warzywa czy nawet owoce z grilla. Warzywa można przyrządzić podobnie jak mięso - w marynacie ze swoimi...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...