• Informacje na temat:

    tadżinz rur

Przepisy na temat: tadżinz rur
  • latwe do zrobienia, oryginalne na codzienny obiad

  • szybka sałatka orzeźwiajaca i pyszna ........... mimo dziwnych składników naprawde warta skosztowania !!

  • Przepis wart wypróbowania: "Serowy przekładaniec a’la tiramisu"

  • Czyli makaron z bogatym wnętrzem :) Cannelloni zawdzięcza swoją nazwę włoskiemu słowu, które oznacza „dużą rurę". Jego puste wnętrze wręcz błaga o wypełnienie farszem. Moja polsko-włoska wersja tej potrawy, łączy popularny, włoski makaron z powszechnie uprawianymi w Polsce warzywami: porem i brokułem.

  • Pyszny i myślę że pomysłowy, taki zrobiłam na 3 urodzinki, rok temu

  • Tani i przywołujący wspomnienia dla pamiętających stan wojenny. Opis brzmi dramatycznie, ale w czasie gdy czekolada była na karty, blok czekoladowy był wymysłem naszych mam, babć i ciotek...

  • Sprawdzony przepis na "Muffiny z serem kozim i gruszkami"

  • niespodziankowy, motocyklowy, słodko orzechowy

Artykuły na temat: tadżinz rur
  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Dekadenckie, rozpustne, luksusowe, a do tego niezwykle kontrowersyjne. Jedni nie wyobrażają sobie bez niego współczesnej kuchni, natomiast inni uważają je za symbol okrucieństwa wobec zwierząt. Jaka jest prawda o foie gras? Fot. 123RFTen niegdysiejszy przysmak królów obecnie jest uważany za symbol francuskiej kuchni i wszystkiego, co w niej najlepsze i najbardziej prestiżowe. Foie gras (fr. tłusta wątróbka) gości na stołach najbardziej renomowanych restauracji, a jego bogatym, maślanym i...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji Emilia-Romana. To...

  • Amerykański inżynier opracował recepturę mieszanki, która jego zdaniem może zastąpić jedzenie. Co ciekawe, znalazł on naśladowców, od wielu miesięcy żywiących się jedynie tajemniczą miksturą o nazwie Soylent. FOT. facebook.com/soylentme Z pewnością wielu z nas zastanawiało się kiedyś w jaki sposób ograniczyć czas spędzany w kuchni. Rob Rhinehart - pochodzący ze Stanów Zjednoczonych młody inżynier - zdecydował się pójść o krok dalej. Porzucił gdybania i zajął się opracowywaniem jedzenia...

  • Amerykański inżynier opracował recepturę mieszanki, która jego zdaniem może zastąpić jedzenie. Co ciekawe, znalazł on naśladowców, od wielu miesięcy żywiących się jedynie tajemniczą miksturą o nazwie Soylent. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zastanawiało się kiedyś, w jaki sposób ograniczyć czas spędzany w kuchni. Rob Rhinehart - pochodzący ze Stanów Zjednoczonych młody inżynier - zdecydował się pójść o krok dalej. Porzucił gdybania i zajął się opracowywaniem jedzenia przyszłości,...