• Informacje na temat:

    tadżin marokański z krulika

Przepisy na temat: tadżin marokański z krulika
  • Ten przepis znalazłam na stronie Kauflandu i od razu stwierdziłam, że muszę zrobić taki gulasz

  • Smaczny pomysł na "Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku"

  • Danie z kuchni arabskiej.

  • Smaczny pomysł na "Tadżin z Maroka"

  • pyszny i naromat wysmienity

  • Wypróbowany przepis na "Marokański tajin z daktylami"

  • Sa to mielone z miesa wolowego z pietruszaka najlepiej marokanska, ale nie wiem czy jest dostepna wiec poprostu z pietruszka ktora nadaje im specyficznego smaku, doskonale smakuje z kasza kuz kuz, a jak ktos nie lubi to z ryzem

  • Mimo duzej ilosci skladnikow, bardzo proste do przygotowania :)

  • pulpety inaczej

  • Właśnie wróciłam z podróży do Maroka, gdzie zachwycił mnie smak tamtejszych dań, przygotowywanych w specjalnym, tradycyjnym naczyniu - tajinie. Jest to rodzaj glinianej, płaskiej misy, z pokrywką w kształcie stożka, z kominkiem. Marokańczycy stawiają ją wprost na płomień, a przygotowywane mięso duszą w niej długo razem z warzywami i przyprawami. Dlatego np. wołowina czy baranina jest niezwykle miękka i smaczna. Ja nie przywiozłam sobie owej tajiny (ze względu na pojemność i ciężar walizki,...

Artykuły na temat: tadżin marokański z krulika
  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchudzanie na kapuścianej diecie jest łatwe, tanie i przede wszystkim zdrowe. Niech to krótkie stwierdzenie stanowi zachętę do przeczytania tego tekstu. Fot. 123RF/Picsel Konserwowanie warzyw jest proste, choć - podobnie jak przygotowywanie przetworów - dość czasochłonne. Warzywa, które lubimy najbardziej, możemy konserwować za pomocą octu, oleju lub...

  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Rocznie z powodu powikłań umiera około 21 tysięcy z nich. Co 10. Polak nigdy nie badał poziomu glukozy we krwi. Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. Patrick Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań...

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...