• Informacje na temat:

    tacos inna nazwa

Przepisy na temat: tacos inna nazwa
  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    ...z Meksykiem. Obecnie nazwa ta określa rodzaj kuchni charakterystyczny dla pogranicza tych regionów. Mieszanka dwóch kultur zaowocowała wyjątkowym połączeniem smaków i narodzinami zupełnie nowej kulinarnej jakości. Do klasyków tej kuchni zaliczyć można m.in.: enchiladę, burritos, soft tacos, chimichangę oraz wyśmienite margarity . Inne dania, dla których goście wracają do Blue Cactusa od lat, to także...

  • pyszne, chrupiące, aromatyczne. bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ;-)

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące tacos"

  • Smaczny pomysł na "Tacos z kurczakiem"

  • coś mi tam wpadło do głowy

  • Pyszne meksykańskie tacos z mięsno - warzywnym farszem.

  • Przepis na tę sałatkę znalazłam w zapiskach kulinarnych mojej babci.Jest to inna odmiana tradycyjnej jarzynówki.Dodatek kalafiora daje fajny smak sałatce.Teraz robię tylko taką wersję,bo najbardziej mi smakuje:)

  • Kolejna odsłona tradycyjnej pomidorowej...

  • Salatka dobra na kazde przyjecie

  • ...pięknie wygląda i fantastycznie smakuje....

Artykuły na temat: tacos inna nazwa
  • Przeboje 2012

    ...i zjeść po drodze, lokalne, charakterystyczne. W Meksyku - tacos, w Holandii - bułka ze śledziem. A w Polsce? Choćby doceniane przez kulinarnych turystów ze świata zapiekanki, pierogi czy pyzy. Krytycy(...) zainteresowanie? Przecież "przeżyliśmy" już śluby wielu celebrytów. Tym razem chodzi jednak o rodzinę, która dla wielu Polaków (inna sprawa - zasłużenie czy nie) jest synonimem dobrego wychowania...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Menu wielkanocne w wersji ekologicznej? Czy to może się udać? Jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami eko? - Kiedy z przyczyn zdrowotnych podjęłam decyzję o prowadzeniu ekologicznej kuchni, byłam przekonana, że żywność bio jest droga i niesmaczna, a przygotowanie świąt w stylu eko to karkołomny wyczyn - mówi Patrycja, która od pięciu lat prowadzi swój dom zgodnie z zasadami ochrony środowiska. - Tymczasem wcale nie jest to takie trudne. Kuchnia bio i ekologiczny dom to coś, co polecam...

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....

  • To banalnie proste. Odpowiedź znajdziesz ponieżej. W profilu w zakładce ‘Książki kucharskie ‘ wybierz tą, której nazwę chcesz zmienić. Kliknij w przycisk ‘Edytuj książkę'.     W polu pod ‘Książka kucharska' wpisz nową nazwę. Jeśli oprócz nazwy chcesz zmienić kolejność przepisów w książce przeciągnij je w odpowiednie miejsce za pomocą myszki. Zmiany zaakceptuj klikając w przycisk ‘Zapisz'.       >> Więcej pytań?

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...

  • IX Międzynarodowy Festiwal Kultury Hiszpańskojęzycznej - ŁÓDŹ 2010 Jak smakuje paella? Jak przyrządzić gaspachio? Z czego robi się Tinto de Verano? Odpowiedź na te oraz inne kulinarne pytania będzie można znaleźć podczas Dni Kuchni krajów hiszpańskojęzycznych i świata kultury flamenco w ramach IX Międzynarodowego Festiwalu Kultury Hiszpańskojęzycznej "Viva Flamenco". Przez dziesięć dni pomiędzy 16 a 25 lipca kucharze i barmani najlepszych łódzkich restauracji i pubów przygotowywać będą...

  • Właśnie mamy najlepszy czas na wypróbowanie kilku pomysłów na rozgrzewające, pyszne napoje. Warto sięgnąć po sprawdzone sposoby zawarte w książce "Kawa i inne gorące napoje" autorstwa Luise Pickford. W książce znalazłam przepisy na różne sposoby parzenia kawy, gorącej czekolady, herbaty i wiele innych rozgrzewających napojów, idealnie nadających się na chłodne dni. Wachlarz przepisów jest naprawdę szeroki. A do tego, dzięki książce poznałam przeróżne dodatki i sposoby podania rozgrzewających...

  • Podstawowym warunkiem, gwarantującym świeżość naszych misternie przygotowywanych dżemów, konfitur, musów, marmolad i galaretek jest utrwalenie ich zawartości, czyli całkowite wyniszczenie wszystkich bakterii i drobnoustrojów, które mogły przeniknąć do wnętrza na etapie przelewania owoców lub przygotowywania naczyń. Fot. 123RF/PICSEL Proces oczyszczania żywności z mikroorganizmów jest ważny z prostego powodu - gdy już zamkniemy słoik i odstawimy go na spiżarnianą półkę, po kilku miesiącach...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...