• Informacje na temat:

    taco taco burito burito

Przepisy na temat: taco taco burito burito
Artykuły na temat: taco taco burito burito
  • W Karkowskim Biegu Kelnerów (wydarzenie poprzedzające branżowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA), który odbył się 12.11.2011 r. w Krakowie zwyciężył Krzysztof Mirek. Dzięki niemu restauracja Balaton otrzymała certyfikat potwierdzający najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.   Na drugim miejscu znalazła się Adrianna Gajek z Zajazdu Hetman w Kroczycach, trzecie miejsce wywalczyła Weronika Ostwald z Karcmy u Borzanka W Nowym Targu. Miano najsympatyczniejszej kelnerki...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W moim domu...

  • Czy biorąc do ręki torebkę żelków zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków. Wszystko zaczyna się od projektu. Czy to będzie kształt misia, dżdżownicy czy butelki z colą, każdy żelek powstaje najpierw jako szkic na papierze. Odręczny rysunek jest skanowany do komputera, a program graficzny tworzy z niego dokładny trójwymiarowy obraz. Dane z rysunku technicznego przekształcane są za pomocą frezarki w gipsowy model,...

  • Konkurs zakończył się 10.09.2013 a my wreszcie mamy zaszczyt ogłosić zwycięzcę! Dostaliśmy chyba rekordową ilość zgłoszeń konkursowych, za które ogromnie dziękujemy. Wszystkie były bardzo kreatywne- jedne traktowały temat poważnie inne żartobliwie. Jedno jest pewne zaskoczyliście nas pozytywnie :-).   Długo nie mogliśmy w redakcji dojść do porozumienia komu przyznać nagrodę główną. Pertraktacje trwały prawie tydzień aż w końcu udało nam się wybrać zwycięzcę!   Pierwsze miejsce, a tym samym...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Największym błędem Polaków przy grillu jest.. pośpiech. Ale nie tylko. Zobaczcie, jakie błędy najczęściej popełniamy grillując! Czego wystrzegać się przy grillowaniu?    Fot. Ginny / flickr Mmm, pycha! Panuje takie przekonanie, że jak coś jest pyszne, to i niezdrowe. Tymczasem możemy jeść przepyszne dania z grilla, które równocześnie będą superzdrowe! Wystarczy wypróbować pomysły na warzywa czy nawet owoce z grilla. Warzywa można przyrządzić podobnie jak mięso - w marynacie ze swoimi...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...