• Informacje na temat:

    taco na placki

Przepisy na temat: taco na placki
  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Sposób przygotowania Do formy na babkę lub specjalnej formy do tortilli wkładamy tortille od dan cake, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, pilnując by placki nie przypiekły się zbyt mocno. Gotowe tortille wyjmujemy z forem i czekamy aż ostygną. Sałatę szarpiemy na mniejsze kawałki i wykładamy na spód tortilli. Na dobrze rozgrzanym oleju krótko podsmażamy mięso...

  • Frytki inaczej

  • Tacos na ostro

    Sposób przygotowania 1. Zrób salsę: pomidory zmiksuj, dodaj cebulę i chili, dopraw sokiem z limonki lub cytryny. Wstaw do lodówki.  2. Podgrzej tortille, naleśniki lub muszle taco w piekarniku. Jednocześnie na patelni podsmaż na oleju z czosnkiem kawałki kurczaka. Dopraw. Resztę warzyw pokrój. Nałóż je z kurczakiem i salsą do tortilli (naleśników lub muszli taco). Możesz też podać osobno...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na taco"

  • Urzekniesz nimi nawet wybredne dzieci.

  • Kurczak w chrupiącej panierce z pikantną salsą pomidorowo-paprykową smakuje po prostu wspaniale. Dla ludzi którzy lubią ostre potrawy .. ;)

  • Mix przypraw TACO do dań kuchni meksykańskiej, zapiekanek z kurczakiem, i nie tylko.

  • Bardzo stary przepis naszych Babć ale za to jaki dobry- polecam.

  • Moje kulinarne wspomnienia z dzieciństwa.

  • Smaczny pomysł na "Placki na ostro"

Artykuły na temat: taco na placki
  • ​Niedziela w Krakowie

    ...rankingu. Są tu między innymi chleby na zakwasie, pyszne placki szewskie z czarnuszką i znakomite drożdżówki ze śliwkami czy konfiturą. Najlepiej przyjechać po nie wieczorem. (Piekarnia Mojego Taty(...), wybierz meksykańską. Przy ul. Krakusa, przecznicy od Limanowskiego, w podwórku umościła się Manzana - restauracja, w której podawane są taco, burritos, enchilady i inne specjały spod znaku sombrero...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Grudzień to nie tylko święta Bożego Narodzenia

    .... W tym czasie na stołach pojawiają się naleśniki z serem, placki ziemniaczane i "Kulki światła", czyli nadziewane pączki posypane cukrem pudrem. Indie - Pancha Ganapati Pomiędzy 21 a 25 grudnia...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Słodka Grecja

    Te pyszne wypieki rodem z Grecji są banalnie proste w przygotowaniu.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Kuchnia polska

    Biedni i bogaci jedli co innego właściwie od zawsze. Od zawsze Polacy słynęli też z kuchni mało skomplikowanej, ale za to obfitej. Uważali to zresztą za powód do dumy.

  • Wiele osób uważa, że kuchnia wegetariańska jest nudna i zwykle ogranicza się do wąskiego wachlarza dań. Aby udowodnić, że tak nie jest, prezentujemy wam wegetariańskie przepisy na każdy dzień tygodnia. Fot. 123RF/Picsel Jesteś wegetarianinem? Odwiedza cię ktoś, kto nie je mięsa? A może po prostu sam masz ochotę spróbować, jak smakują wegetariańskie przepisy? Z nami nie grozi ci nuda. Oto bezmięsne propozycje na każdy dzień tygodnia. Poniedziałek: Pieczone krokiety z pieczarkami Fot....

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...