• Informacje na temat:

    taco meksykańskie

Przepisy na temat: taco meksykańskie
  • Kwiaty, taco, etykietki - żywieniowe trendy na 2018 rok

    ...o te poświęcone taco. Jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej będzie odmieniane przez wszystkie przypadki - pojawią się nie tylko te tradycyjne jego odmiany, ale również wariacje śniadaniowe...

  • Mix przypraw TACO do dań kuchni meksykańskiej, zapiekanek z kurczakiem, i nie tylko.

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    Dynia doskonale pasuje do kuchni meksykańskiej - zapewnia jedna z najsłynniejszych na świecie blogerka kulinarna Deb Perelman, autorka książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!". Sprawdź jej przepis!

  • "Taco" zrobione z tartej marchewki i żółtego sera z wtopionym liściem rukoli. Można je nadziewać na wiele sposobów, u mnie wersja bezmięsna, z pomidorem, awokado, rzodkiewką, czerwoną cebulą, rukolą i kremowym serkiem. Po prostu pycha!

  • Frytki inaczej

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na taco"

  • Urzekniesz nimi nawet wybredne dzieci.

  • Kurczak w chrupiącej panierce z pikantną salsą pomidorowo-paprykową smakuje po prostu wspaniale. Dla ludzi którzy lubią ostre potrawy .. ;)

  • pyszne danie

  • Chrupiące, smaczne i iście meksykańskie panini

Artykuły na temat: taco meksykańskie
  • Fiesta Mexicana

    ...w temperaturze 180°C Taco Składniki na 12 sztuk: 1 2 muszli taco, 50 dag mielonego mięsa, np. wołowo-wieprzowego, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 40 dag krojonych pomidorów z puszki(...). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Muszle do taco włóż na 3 min do piekarnika nagrzanego do 180°C (dzięki temu będą bardziej chrupiące). Do każdej nałóż mięso. Na wierzchu rozłóż pokrojoną sałatę...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Katarzyna Bosacka: Jem modnie

    ...wspaniałościami (tzw. bacone), krążek taco, wrap, gofr, zawijaniec... Jedzenie szybkie, jednogarnkowe, do ręki nadal będzie święcić triumfy. Przyzwyczailiśmy się już do hamburgerów, chlebków pita(...) pierogi, naleśniki, kotlety schabowe, ale też wietnamskie sajgonki, chińskie pierożki dim sum, włoskie lasagne czy meksykańskie tortille. Z badań sieci niemieckich dyskontów w Polsce wynika, że już...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś   Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • ​Niedziela w Krakowie

    ..., wybierz meksykańską. Przy ul. Krakusa, przecznicy od Limanowskiego, w podwórku umościła się Manzana - restauracja, w której podawane są taco, burritos, enchilady i inne specjały spod znaku sombrero...

  • Konkurs z okazji 10 urodzin smakera nadal trwa! To niebywała szansa na wygranie 1000 złotych oraz wspaniałych kuchennych akcesoriów od firmy Ambition. Sprawdźcie, kto zwyciężył w Styczniu. Trzeci etap konkursu dobiegł końca. Tak samo, jak w przypadku poprzednich edycji mieliśmy ogromny problem z wyłonieniem zwycięzców. Wszystkie zgłoszone przepisy były niesamowite. Bardzo dziękujemy, że tak chętnie dzielicie się z nami swoimi recepturami. Mamy przyjemność ogłosić laureatów - ich listę...

  • Lewe nuty są świetne

    ...? Literaturę? Plastykę? Należało zdeklarować się po dwóch semestrach. Wypisałam się ze studiów. Poszłam do pracy. Zatrudniłam się jako kelnerka. Podawałam tortillę i sos z awokado w meksykańskiej...

  • Kuchnia polska to jest to! Od kilku lat odkrywamy ją na nowo, szukamy niecodziennych smaków i potrafimy je docenić. Coraz więcej Polaków zamiast zwyczajnego schabowego woli widzieć na talerzu gęś czy dziczyznę, woli jeść mniej, a wykwintniej, zaskakująco i interesująco, ale nadal po polsku. „Zapomnijcie o staromodnym i ciężkim jedzeniu z kraju niedostatku. Ćwierć wieku po upadku komunizmu Polska ma silną gospodarkę, a jej kuchnia jest znacznie lżejsza" - tak rozpoczął swój artykuł słynny...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • W tym roku świętujemy 125-lecie istnienia firmy McCormick. Motywem przewodnim obchodów związanych z tym jubileuszem są smaki, które zbliżają ludzi do siebie. Z tej okazji prezentujemy Trendy w Smakach na 2014 r. przygotowane przez McCormick i Kamis. Publikowany raz w roku raport ekspertów McCormick i Kamis opisuje pięć najważniejszych trendów kulinarnych oraz kilkanaście smaków, które mają szansę zdobyć ogromną popularność wśród konsumentów w nadchodzących latach. Trendy publikowane są w USA...

Wideo na temat: taco meksykańskie
  • Kuchnia meksykańska. Guacamole, taco z kurczakiem, quesadillas

    Restauratorka Agnieszka Kręglicka i kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali w "Dzień Dobry TVN" dania kuchni meksykańskiej. Zdradzili przepisy na salsy: mexicana, ranchera, verde oraz smażoną fasolę, czerwoną cebulę marynowaną, guacamole, taco z kurczakiem, z paskami papryki i grzybów, a także quesadillas.