• Informacje na temat:

    taco jak sie robi

Przepisy na temat: taco jak sie robi
  • Paleta smaku - sushi

    Kiedy Chińczyk widzi coś, co się rusza, pływa w morzu lub rośnie, zastanawia się, jak można to zjeść. Natomiast Japończyk myśli: w jaki sposób zjeść to pięknie.

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    ..., kiedy je robiłam. A ten półmisek, który widzisz na zdjęciu, był pusty 10 minut po tym, jak zdążyłam go sfotografować. Składniki na 16 tacos o średnicy 15 cm (4 duże porcje lub 8 małych): - ok(...) względu na swoją nazwę, może doskonale zastąpić spaghetti. Podawanie dyni makaronowej jako substytutu spaghetti - w sosie pomidorowym, z klopsikami - pokazuje tylko, jak ogromna jest między nimi...

  • Frytki inaczej

  • Pierre Gagnaire - kuchnia na pięć pór roku i na każdą porę

    Z okazji angielskiego tłumaczenia "La Cuisine de 5 saisons / The five seasons kitchen" (Kuchnia na pięć pór roku), paryska księgarnia brytyjskiej sieci WH Smith, zorganizowała spotkanie z autorem(...) ostatnio "kuchnię nuta za nutą". This, broniący jak lew "czysto naukowych" metod w przygotowywaniu dań, przyznaje, że nieraz "instynkt Pierre'a Gagnaire'a okazał się bardziej niezawodny i przydatny dla...

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • alternatywa do ciężkiego pleśniowego sera :) bundz podgrzany troszkę się rozpuszcza już nie przypominając białego sera, a bardziej najdelikatniejszy żółty, jaki kiedykolwiek jadłam :) lubię ciepłe śniadania niezależnie od pory roku,

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

Artykuły na temat: taco jak sie robi
  • Jak polubiłam swoje brzydkie ciało

    ...wagi, czułam się jak idiotka. Było mi głupio. Głupio i wstyd, że ja, zdrowa kobieta, której niczego nie brakuje, przejmowała się takimi drobiazgami, jak cellulit czy kilkanaście kilogramów na plusie(...). Zrobiłam pierwszy krok. Poszłam do sklepu kupić jednoczęściowy kostium kąpielowy. W domu rozpakowałam, wcisnęłam na siebie i stanęłam przed lustrem. - O Jezu! - jęknęłam na swój widok. Doszłam do...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • Jakoś to będzie - czyli jak?

    Jest pierwsza w nocy. Od trzech godzin czekamy z zespołem w obskurnej garderobie nadmorskiego amfiteatru na rozpoczęcie własnego koncertu. Planowo mieliśmy wejść na scenę o 22., ale impreza się przeciągnęła z powodu problemów bliżej nieokreślonej natury. Artyści z grupy grającej przed nami wpadli za kulisy 20 minut temu, klnąc na czym świat stoi.

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Nie cierpię swojej pracy

    W pracy spędzamy połowę swojego życia, a jednak co piąta z nas jej nie znosi, a co druga niezbyt lubi to, co robi. Narzekamy na zarobki, nudne zadania, charakter szefa i bycie niedocenianą. Czy można poczuć satysfakcję w nielubianej pracy? Jak się motywować, gdy wydaje się ona bez sensu?

  • Jak radzisz sobie z upałami? Podziel się z nami swoimi pomysłami i wygraj fantastyczny zestaw kuchennych noży oraz torbę na zakupy Smaker.pl! Któż nie kocha lata, słodkiego lenistwa i wakacyjnych wojaży? Gorzej jeśli urlop spędzamy w mieście i nie mamy możliwości ucieczki przed upałami, nad wodę czy do lasu... Wtedy pozostają nam inne sposoby na ochłodzenie się. Jakie? Podziel się z nami sprawdzonymi, kulinarnymi pomysłami na ochłodę. Może to być przepis na orzeźwiający napój, lekką sałatkę...

  • Nie bój się bać

    ..., nic ich nie obchodzę". Rozmawiała ze swoim lękiem: "Co, znowu chcesz mnie dopaść? No to chodź!". - Chodzi o to, żeby nie być jak zając na szosie, zahipnotyzowany zbliżającymi się światłami - mówi. - Trzeba przerwać wyobraźni, zdekoncentrować się. Kiedy boję się na siedząco, wstaję. Boję się podróży? Siadam z kartką i robię szczegółowy wykaz rzeczy do spakowania. Co z tego, że mam osobowość lękową...

  • Znamy ją wszyscy, ale... czy aby na pewno? Reklamy zapewniają o jej cudownych właściwościach, ale specjaliści wiedzą swoje. Żuć, czy nie żuć? - oto jest pytanie. Fot.123RF Mastyks i chicle - czyli co żuli starożytni Już w starożytności ludzie czerpali radość z żucia dla samego żucia. Antyczni Grecy wykorzystywali w tym celu mastyks - żywicę z drzewa gumowego pistacji kleistej. Żywicę tę nazywano ongiś również bardziej poetycko "łzami Chios", od greckiej wyspy Chios, gdzie rosło wiele drzew...

  • Jakub Porada: Poloneza czas zacząć

    Do tej pory sceptycznie odnosiłem się do tak zwanej literatury inspiracyjnej, ale argumenty trafiają mi do przekonania. Spokojnie sobie tłumaczę, że trasę i dojazd mam względnie opanowane, te­raz muszę się zastanowić, co można robić na miejscu. Odpowiedzi najlepiej poszukać na Facebooku. Starym zwyczajem rzucam ogól­ne pytanie. Znajomi zwykle nie każą długo czekać, lecz tym razem naprawdę...

  • Fruktoza, naturalnie obecna w owocach i sztucznie dodawanym do produktów syropie glukozowo-fruktozowym najprawdopodobniej w mniejszym stopniu niż glukoza „przekonuje” nasz mózg, że jesteśmy najedzeni. Czy możemy odczuwać głód zaraz po jedzeniu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Do tej pory wszystko wydawało się jasne. Fruktoza to cukier prosty (w odróżnieniu od sacharozy, głównego składnika cukru spożywczego, która jest dwucukrem). Występuje zarówno w naturalnie w roślinach, jak i jako dodatek do...