• Informacje na temat:

    tacko

Przepisy na temat: tacko
Artykuły na temat: tacko
  • Hummus to mus!

    W plastikowych pudełkach, na tackach, w słoikach. Arabska pasta z ciecierzycy, czosnku, cytryny, oliwy z oliwek i miazgi sezamowej robi ostatnio furorę. I dobrze.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Świetny sposób na tani prezent

    Wykonywanie przedmiotów z papieru to świetny pomysł na kreatywną zabawę z dziećmi. Można w ten sposób stworzyć urocze miseczki, tacki, puzderka, ramki, a także biżuterię, świąteczne dekoracje i ozdoby choinkowe. Wystarczą stare gazety, nożyczki, klej i farby, a także trochę cierpliwości i nieco fantazji.

  • Kupując mięso warto pamiętać o kilku zasadach, aby jeść zdrowo i bezpiecznie. Wdrożenie kilku ważnych punktów pozwoli wam na bezstresowe zakupy oraz pozwoli uniknąć rozczarowania i niechcianych reklamacji albo problemów zdrowotnych. 1. Tacki i podkładki Dobrze znacie te marketowe opakowania, w sprzedawane jest mięso, prawda? Tacki owinięte folią mają jeszcze jeden element, najbardziej szkodliwy dla zdrowia, a mianowicie maty absorbujące wilgoć z mięsa. Wypełnione poliakrylanem sodu (to...

  • Jeśli rozumiecie, to wytłumaczcie. Dziecię zadanie miało w szkole, na 6! Wykonać karmnik zgodnie z instrukcją z książki, z dwóch styropianowych tacek i...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Marynata zmniejsza ilość toksycznych substancji powstających przy grillowaniu.     Fot. John Liu / Flickr Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze)....

  • vk

    Toczę się po dużej tacce faworków jak mały bąk. I nie mogę powstrzymac się przed zjedzeniem okruszków.      Dziecko mi się rozchorowało znów. Na...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Jak Polki wydają pieniądze?

    Przyciemnione światło, nastrojowa muzyka, świece. W tej tajemniczej atmosferze odziana w biel postać podsuwa tackę z niewielkimi naczyniami pełnymi wywarów z ziół. Od tego, co wybierzesz zależy co stanie się z tobą dalej. Magia zaczyna działać. To nie jest opis rytuału religijnego, ani wizyty u szamana. Opisana Ceremonia poprzedza zabieg kosmetyczny w salonach znanej marki. Sam masaż, maseczka i pogawędka z kosmetyczką już nie wystarczą. Przy okazji ujędrniania pośladków i wygładzania...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

Zdjęcia na temat: tacko
Wideo na temat: tacko
  • Wkład do tacek z mięsem jest niebezpieczny

    To, co wycieka z mięsa może wchodzić w reakcję z substancją, którą nasiąknięta jest gąbeczka i w ten sposób powstaje bardzo toksyczna substancja. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Fakty i mity o mięsie drobiowym

    Drób to w Polsce jedno z najpopularniejszych mięs. Mięso drobiowe jest smaczne, łatwe do przygotowania i zdrowe. W mięsie drobiowym są antybiotyki – to fałsz - prawo tego zabrania. W mięsie drobiowym są hormony – to fałsz – hormonów nie można dodać do paszy bo w żołądku ulegną rozłożeniu i nie zadziałają. Mięso drobiowe sprzedawane na tackach jest kiepskiej jakości – to fałsz. Każdy kurczak smakuje tak samo - to fałsz - na smak mięsa wpływa m.in. rodzaj paszy, stan zdrowia, czy długość chowu...

  • Warzywa zmniejszają szkodliwy wpływ dymu z grilla

    Nadchodzące lato sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu, a dla wielu Polaków oznacza również grillowanie w ogrodzie. Aby był to nie tylko miły, ale i zdrowy sposób spędzania wolnego czasu należy pamiętać o używaniu akcesoriów neutralizujących szkodliwe działanie dymu z paleniska. Tradycyjną karkówkę warto natomiast zastąpić chudym mięsem i dużą ilością warzyw. Warzywa i owoce powinny stale gościć na piknikowym stole, ponieważ zawarte w nich antyoksydanty sprawiają, że grillowane mięso...