• Informacje na temat:

    szyszki pieczone z ciasta

Przepisy na temat: szyszki pieczone z ciasta
  • Egzotyczne warzywo: Karczoch

    ...arkusz ciasta, wyłóż nadzienie i zwiń w płaski walec, zlepiając końce widelcem. Nakłuj i piecz ok. 20 min w 180 st.

  • Szyszki to jeden ze słodkich smaków mojego dzieciństwa. Uwielbiałam je! Są banalnie proste do wykonania i niesamowicie słodkie. Gwarantuję Wam, że jeśli je przygotujecie to nie tylko dzieci będą zadowolone ;) Mój przepis zawiera czekoladę mleczną, ale możecie poeksperymentować i przygotować je z gorzkiej lub białej czekolady.

  • Smaki dzieciństwa. Proste w wykonaniu , świetna zabawa dla najmłodszych ;-)

  • szybkie i tanie

  • Łatwe, szybkie i smaczne.

  • Słodki deser z prażonego ryżu i z cukierków "krówki"

  • Znane ale ciągle lubiane

  • Bardzo smaczne . Pięknie wyglądają na stole. Zachwycą wszystkich kto zagości w domu,zarówno smakiem jak i wyglądem. POLECAM ! ! !

  • SZYBKO I TANIO...:)

  • Wypróbowany przepis na "Szyszki ryżowe"

Artykuły na temat: szyszki pieczone z ciasta
  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Przetrwaj ten czas, to nie takie straszne

    ...hormonów.  Pij napar z nasion lnu, posypuj nimi sałatki (najlepiej zmiel go w młynku tuż przed jedzeniem), kanapki. Jeśli pieczesz chleb w domu, dosypuj ziarna do ciasta. Siemię w  pewnym stopniu ogranicza...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Dania z ziemniaków

    Knedliki z mięsem Składniki na 4 porcje: 400 g ziemniaków, sól, 2 jaja, 200 g mąki krupczatki, pieprz, 2 łyżki kaszy manny, 1 łyżka mleka, 300 g pieczonego mięsa z gęsi, 1-2 łyżki smalcu, 1 cebula, kminek, 250 g kiszonej kapusty, 100 g bekonu 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Schłodzić, obrać, drobno zetrzeć na tarce. Pieczone mięso z gęsi (mogą być resztki) pokroić w kawałki. Z ziemniaków...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Każdy ma swojego faworyta, którego na dodatek zawsze piecze dokładnie tak, jak robiła to mama czy babcia. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia? Makowiec to wyjątkowo świąteczne ciasto. Wykorzystywany w nim mak jest symbolem urodzaju, płodności i obfitości. Kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może odbyć się bez maku (stąd wiele potraw, takich jak kutia, makiełki-makówki, kluski z makiem). I bardzo słusznie, bo oprócz pozytywnej...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...