• Informacje na temat:

    szynka zawijana z pieczarkami i majonezem

Przepisy na temat: szynka zawijana z pieczarkami i majonezem
  • Zrolowana pizza, gorąca kanapka, świetny i smaczny pomysł na inną wersję pizzy. Polecam

  • Nie macie pomysłu na oryginalną przekąskę na imprezę, lub po prostu nie chcecie kolejny raz podawać koreczków? :) Mam na to radę, zawijane tortille to wspaniała i ciekawie podana przekąska, która na pewno zaskoczy waszych gości czymś niebanalnym. Co do zawartości tortilli, w zasadzie można eksperymentować do woli, ja swoją nadziałam tym co po prostu miałam w lodówce, czyli serem żółtym,szynką, sałatą i sosem tysiąca wysp :) Zachęcam ! :)

  • Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.

  • Szybki przepis na przekąskę ze znajomymi. Farsz możemy wykonać jaki tylko nam się wymarzy. Klasyczna wersja z salami, papryką, cebulką, kukurydzą, pomidorkiem i serem.

  • Szybki i smaczny obiad dla zabieganych:)

  • Smaczny pomysł na "Zawijana jagnięcina"

  • Kilka chwil i super dobre jedzonko.

  • Smaczny pomysł na "Zawijane naleśniki z szynką i pieczarkami"

  • Smaczny pomysł na "Pasta zawijana w szynkę"

  • Delikatne, duszone mięso wieprzowe w towarzystwie pieczarek to coś, co naprawdę lubię i polecam... ;)

Artykuły na temat: szynka zawijana z pieczarkami i majonezem
  • Roladki serowe

    Sylwestrowa przekąska.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Jak nie kochać brokułów?

    ..., aby się porządnie przegryzł. Paprykę upiec w rozgrzanym do 220°C piekarniku (około 15 minut). Zawinąć w folię, wystudzić i obrać. Pokroić na małe kawałeczki, zmiksować z majonezem, doprawić solą(...) ślimaczki. Makaron wymieszać z papryką, jogurtem i majonezem, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć do salaterki. Na wierzchu dekoracyjnie ułożyć różyczki brokuła oraz ślimaczki z szynki.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Coś pysznego z (niemal) niczego

    Zapiekanka włoska Składniki na 6 porcji: 50 dag czerstwego chleba, 50 dag różnych wędlin (np. kiełbasa, szynka, polędwica), 30 dag żółtego miękkiego sera (np. Gouda), 4 jajka, 3 cebule, 25 dag(...) z majonezem, sosem tabasco i zielonym pieprzem. Dopraw cukrem i solą. Wstaw do lodówki. W czasie, gdy sos będzie się chłodzić, pod bieżącą wodą umyj sałatę i pokrój według uznania. Polej ją sosem, posyp...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...