• Informacje na temat:

    szynka zawijana z jajkiem i majonezem

Przepisy na temat: szynka zawijana z jajkiem i majonezem
  • Składniki na 3 osoby: 0,5 kg.mięsa (szynka, płat z kurczaka itp.), 1 cebula, 20 dag mąki, 1 jajko, wodę (tyle aby wyszło ciasto naleśnikowe), 1 duży ogórek zielony, 4 ząbki czosnku(zgnieść), 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany.

  • Zrolowana pizza, gorąca kanapka, świetny i smaczny pomysł na inną wersję pizzy. Polecam

  • Trendy kulinarne

    ..., dobry szpinak (Spinacia oleracea ). Też z czosnkiem lub z jajkiem. Balsamico Czy ocet nagle musiał się wyprowadzić z niemieckiej, i nie tylko, kuchni? Chyba tak, bo stał się nagle zbyt kwaśny i zwykły(...), kanistry z olejem i tuby z majonezem, butle z octem wymienili na srebrzyste pojemniki z balsamico. Wcześniej wierni rodzimym smakom z Knorra i Maggi, teraz rozkoszują się włoskim balsamico. Włoskie...

  • Trzy w jednym czyli szynka jajko i sos chrzanowy to bardzo dobra swiateczna zakąska polecam

  • Prosta w przygotowaniu domowa szynka

  • Banalnie prosta, szybka i tylko z trzech składników Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę sałatkę. Idealna na grill.

  • Smaczny pomysł na "Zawijana jagnięcina"

  • Nie macie pomysłu na oryginalną przekąskę na imprezę, lub po prostu nie chcecie kolejny raz podawać koreczków? :) Mam na to radę, zawijane tortille to wspaniała i ciekawie podana przekąska, która na pewno zaskoczy waszych gości czymś niebanalnym. Co do zawartości tortilli, w zasadzie można eksperymentować do woli, ja swoją nadziałam tym co po prostu miałam w lodówce, czyli serem żółtym,szynką, sałatą i sosem tysiąca wysp :) Zachęcam ! :)

  • Super przekąska.

Artykuły na temat: szynka zawijana z jajkiem i majonezem
  • Jak nie kochać brokułów?

    ..., aby się porządnie przegryzł. Paprykę upiec w rozgrzanym do 220°C piekarniku (około 15 minut). Zawinąć w folię, wystudzić i obrać. Pokroić na małe kawałeczki, zmiksować z majonezem, doprawić solą(...) ślimaczki. Makaron wymieszać z papryką, jogurtem i majonezem, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć do salaterki. Na wierzchu dekoracyjnie ułożyć różyczki brokuła oraz ślimaczki z szynki.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Coś pysznego z (niemal) niczego

    Zapiekanka włoska Składniki na 6 porcji: 50 dag czerstwego chleba, 50 dag różnych wędlin (np. kiełbasa, szynka, polędwica), 30 dag żółtego miękkiego sera (np. Gouda), 4 jajka, 3 cebule, 25 dag(...) z majonezem, sosem tabasco i zielonym pieprzem. Dopraw cukrem i solą. Wstaw do lodówki. W czasie, gdy sos będzie się chłodzić, pod bieżącą wodą umyj sałatę i pokrój według uznania. Polej ją sosem, posyp...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...