• Informacje na temat:

    szynka wołowa plastry

Przepisy na temat: szynka wołowa plastry
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...-natka pietruszki Jak przygotować? -Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój je w średniej wielkości kostkę. - Pieczarki oczyść, a następnie pokrój je w plastry, po czym przesmaż(...) w osolonej wodzie al dente (na półtwardo). Podczas gotowania zwykle dodaję do wody łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie sklejał. Następnie odcedzam go i całkowicie studzę. - Plastry...

  • Fantazja nt. łaty wołowej, z której nie bardzo wiedziałam, co zrobić, a efekt okazał się wspaniały.

  • Sprawdzony przepis na "Sztufada wołowa"

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana pieczeń wołowa"

  • pyszne,szybkie,niskokaloryczne

  • Gicz wołowa to jeden z moich popisowych numerów. Wyjątkowo lubię to mięso, gdyż jako mięso czerwone jest bogate w żelazo hemowe z dodatkiem kolagenu. Niesamowicie pachnie, a upieczenie go w glinianym naczyniu żaroodpornym dodaje specyficznego posmaku. Przygotowywanie tego dania (oprócz oczywiście smaku i aromatu) ma jedną zaletę: mamy mnóstwo czasu na inne ciekawe zajęcia, gdyż czas czas pieczenia to 3-4 godziny

  • Jest wyjątkowo smaczna zaskoczyła mnie w pozytywnym słowa znaczeniu ,zawsze jadłam tradycyjne rolady ,które szczerze uwielbiam .Jednak postanowiłam wypróbować nowy sposób ich przyrządzenia i teraz często będą gościły na Moim talerzu :)

  • Troszeczkę trzeba tu popracować, myślę, że warto. Spróbujcie , smacznego.

  • Wypróbowany przepis na "Polędwica wołowa z kawą"

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada wołowa z ziołami"

Artykuły na temat: szynka wołowa plastry
  • Licz z nami kalorie

    ...- 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson czarny - 336 kcal; ozory w galarecie - 141 kcal; szynka z indyka - 84 kcal; polędwica(...) wybranego produktu dostarczone naszemu organizmowi. Jednak nie wszystkie posiadają takie etykiety. Trudno jest sobie wyobrazić owoce, warzywa, bułki, plastry sera czy wędliny z naklejkami...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Od zasmażki do fusion

    ....  Na stoły wjechały suszone pomidory, oliwa, mozzarella, parmezan, szynka parmeńska, bazylia, mascarpone, ciabatta, grissini. W towarzystwie win Montepulciano d’Abruzzo i innych pinot grigio. No(...) cieknie ślinka. Bo zawartość mięsa śladowa, za to azotynu - w okazałości. Producenci na zachętę nie wahają się wykorzystywać naszej cechy narodowej, jaką jest rodzinność. Stąd "szynka babuni", "baleron...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Nie nasze gulasze

    ...: Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki, paprykę w paski a łodygi selera w cienkie plastry. Na oleju podsmaż mięso i cebulę, oprósz mąką, zasmaż, przełóż do rondla(...) pokroić w plastry, paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso na złoty kolor, pod koniec smażenia oprószyć tymiankiem, doprawić solą i pieprzem i zalać winem, przełożyć do garnka...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...(wędzona), wędzona, gotowana szynka, ozór wołowy lub wieprzowy (cienko pokrojony).   Rolada gryczana z doliny Lavanttal Jest to rolada z farszem z mąki gryczanej. Polewa się ją masłem lub...

  • Halloween to wydarzenie zarezerwowane nie tylko dla dzieci. Wszyscy uwielbiamy przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym twoje wymarzone przyjecie w amerykańskim stylu przejdzie do historii! Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim...

  • Nasyć się latem

    Pieczeń wołowa z sosem migdałowym (dla 6 osób) Czas przygotowania: 40 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 1,2 kg polędwicy wołowej, 60 ml oliwy extra virgin, 2 pęczki jarmużu drobno(...) 1-2 minuty, dodaj 2 łyżki wody, zamieszaj i duś jeszcze 1-2 minuty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i przełóż do miski. Tak samo przygotuj pozostały jarmuż. Wołowinę podawaj pokrojoną w plastry...

  • Dieta bezglutenowa jest prostsza niż się wydaje, a jej wprowadzenie nie musi być problemem. Ulubione śniadaniowe przysmaki można przygotować dobierając alternatywę dla uczulających zbóż. Fot. materiały prasowe Dzięki rosnącej popularności takich produktów możemy je z łatwością kupić w większości sklepów. Sprawdź, jak odczarować z pozoru trudne, bezglutenowe początki dnia. Dieta bez glutenu, czyli jaka? Gluten jest mieszanką białek gluteliny i gliadyny, które znajdują się w pszenicy, życie,...