• Informacje na temat:

    szynka pie

Przepisy na temat: szynka pie
  • Serowy rulon w ziołach

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i rozkrój tak, by powstał jak największy płat. Lekko rozbij go tłuczkiem. Na - trzyj solą i pieprzem po obu stronach. Odłóż na całą noc. Następnie opłucz i osusz.  2. Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę...

  • Wspaniala propozycja na pyszny i prosty obiad

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale jeść lepiej, zdrowiej i przede wszystkim taniej.

  • Shepherd's Pie czyli zapiekanka pasterska

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...lepiej po zapieczeniu. Składniki (dla 4 osób) 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 1 cukinia 1 kabaczek 1 bakłażan 1 pomidor 100 g koziego sera 150 ml śmietanki kremówki 3 jajka świeży tymianek oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C. Cukinię, bakłażana i kabaczka pokrój w cienkie plastry i przesmaż je na patelni...

  • Banofee pie to nic innego jak ciasteczkowy spód, masa kajmakowa, banan i bita śmietana. Połączenie idealne.

  • Tradycyjna, angielska zapiekanka miesna.

  • Dla amatorow wszystkiego co z dyni :) pyszny, latwy w przygotowaniu placek z nadzieniem dyniowym (tradycyjny deser na Thanksgiving)

  • Niesamowite ciasto, które spróbujesz raz i będziesz chciał cały czas!

  • Kruche ciasto zrobione z ciasteczek z kajmakiem, bananami i bitą śmietaną.

Artykuły na temat: szynka pie
  • Święta w różnych częściach Europy

    ...​Pierwsza gwiazdka na niebie, kolędowanie, 12 wigilijnych potraw i pasterka - jeśli myślisz, że Boże Narodzenie wszędzie wygląda tak samo - jesteś w błędzie!

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten...

  • Święta w różnych zakątkach świata

    Pierwsza gwiazdka na niebie, kolędowanie, 12 wigilijnych potraw i pasterka - jeśli myślisz, że Boże Narodzenie wszędzie wygląda tak samo - jesteś w błędzie!

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynaja królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Na wielkanocnym stole, oprócz jaj, tradycyjnie pojawiają się wędliny. Niestety, mimo bogatej, polskiej tradycji wędliniarskiej, o dobrą szynkę, baleron czy boczek coraz trudniej. Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej mylnego!   Wybieramy się do dobrego mięsnego, rzeźnika lub na wieś i kupujemy wieprzowinę, wołowinę albo cielęcinę....

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Jeśli myślisz, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, nasze przepisy sprawią, że zmienisz zdanie. Czego potrzebujesz? Dobrej jakości mięsa (szynka lub schab), przypraw i wolnego czasu. Zacznijmy od podstaw. Jaka jest różnica miedzy szynką, a schabem? Szynka to tylna część tuszy - jędrna i soczysta, ma niewiele tłuszczu i idealnie nadaje się do...

  • Kuchnia Nowej Zelandii Ilony Zdziech zostanie zaprezentowana na rynku księgarskim w połowie kwietnia 2013 r. To pierwsza książka napisana w języku polskim w całości poświęcona klasycznym nowozelandzkim przepisom oraz nowozelandzkim produktom dostępnym w Polsce. Podaje ona proste instrukcje, jak postępować z tymi unikalnymi składnikami oraz opowiada liczne historie na temat zwyczajów żywieniowych, kultury, historii, rolnictwa i atrakcji turystycznych.   Ilona Zdziech, autorka przepisów i...

  • Tradycyjnie prezentujemy wam 10 przepisów, które w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Smakera i Interii. Co o nich sądzicie? Czyżby jesień obudziła w was potrzebę pieczenia? Tak przynajmniej można wnioskować na podstawie przepisów, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu. Doszło do tego, że nawet sałatki zaczęły przyjmować formę tortów. W październikowym zestawieniu znajdziecie sporo przepisów na ciasta, co nas - zdeklarowanych miłośników...