• Informacje na temat:

    szynka nadziewana pomidorami s

Przepisy na temat: szynka nadziewana pomidorami s
  • Wiosenne przepisy z nutką orientu

    Większość z nas wraz z nadejściem długo oczekiwanej wiosny zmienia swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe. O tej porze roku posiłki mają być przede wszystkim lekkie i zdrowe, ale także pożywne. W wiosennej diecie idealnie sprawdzą się przepisy kuchni orientalnej, które wprowadzą do naszego menu nowe, wyraziste smaki.

  • szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    ...  Przygotowanie:  Metkę i mięso wymieszać wraz z namoczoną i odciśniętą bułką, drobno pokrojonymi: cebulą, suszonymi pomidorami, oliwkami oraz jajkiem solą, musztardą i pieprzem. Wyrobić masę...

  • Smaczny pomysł na "Nadziewana szynka"

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    .... Odcedź makaron. Wymieszaj z sosem. Posyp resztą sera oraz pokrojonymi pomidorami. Penne rigate z brokułami Składniki: opakowanie makaronu penne rigate (rurki karbowane), 50 dag brokułów, 4 solone...

  • Przepis wart wypróbowania: "Szynka wieprzowa nadziewana"

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., czasem dochodząc nawet do 60 - 70 proc. Wraz z karafką i kieliszkami na stół zawita przystawka, taka jak slană - wędzona szynka wieprzowa, tobă - rodzaj salcesonu z podrobów wieprzowych, caltaboşi...

  • Bardzo prosta i pyszna przekąska,którą często przygotowuje na domowe spotkania i imprezy :)

  • W okresie postu proponuję bardzo smaczną i pożywną paprykę pieczoną z kuskusem, oliwkami i suszonymi pomidorami. Czarny sezam i pestki słonecznika zapewniają chrupkość i składniki odżywcze.

  • Lekkie, wiosenne danie - cukinia nadziewana twarogiem, suszonymi pomidorami i ziołami, zapiekana w pomidorowym sosie

Artykuły na temat: szynka nadziewana pomidorami s
  • Wołowina zrolowana, nadziewana pesto z cukinią i pomidorami

    Mięso wołowe to dobry wybór na smaczny i zarazem syty obiad. Oto jeden z ciekawych przepisów.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Dieta przeciw obrzękom

    .... Jego niedobór sprzyja przenikaniu płynów ustrojowych z naczyń do tkanek (obrzękom). 6. Jednodaniowy jadłospis Śniadanie: chleb z pełnego ziarna, szynka drobiowa; 2. śniadanie: zupa pomidorowa, 2 figi; obiad: papryka nadziewana mięsem z indyka; kolacja: fasolka szparagowa.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!

    Ciepłe promienie słońca za oknami to najlepszy dowód na to, że wiosna zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze warzywa na straganach kuszą nas swoimi kolorami i przywołują na myśl wiosnę. Warto nacieszyć nimi nie tylko oko, ale także podniebienie. Proponujemy na początek odświeżyć po zimie swoje śniadaniowe menu i skorzystać z pomysłów marki WINIARY na pyszne, pełne nowalijek posiłki. Wprowadzą nas w dobry nastrój, obudzą wiosenną energię i jednocześnie pozwolą kreatywnie rozpocząć dzień!

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

      Trzeba się czymś przyjemniejszym zająć a więc opisać moją przygodę z faszerowaną na sposób ascolański oliwką, którą to wykonałam w ubiegłą niedzielę...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Uroki wsi

    ...na talerze. Z pozostałych składników przygotować jeszcze dwie porcje w taki sam sposób. Podawać z pokrojonymi pomidorami i ogórkami. Posypać skwarkami z szynki, startym serem i pokrojonym...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...