• Informacje na temat:

    szynka konserwowa z papryka

Przepisy na temat: szynka konserwowa z papryka
  • ...4 duże pory, 8 plastrów szynki konserwowej, 8 plastrów sera, 200 ml śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 15 minut.

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Składniki: kostka sera; pomidor; szczypiorek; rzodkiewka; kukurydza konserwowa; szynka; śmietana; sałata zielona; chleb czarny; sól, pieprz do smaku.

  • Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.

  • Składniki: Ciasto: 4 jaja, mąka, 3/4 szkl.oleju, szczypta proszku do pieczenia, woda, szczypta cukru. Farsz: kiełbasa wiejska, szynka, bekon według smaku, 2-3 cebulki, curry, chili, papryka, sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do pizzy, łyżka masła.

  • Chrupiąca i doskonała jako dodatek:)

  • Pyszne naleśniki meksykańskie - przysłał Jinny

    Na ciasto: 1,25 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; 4 łyżki oliwy; 1 jajko; sól i 6 łyżek oliwy do smażenia; na nadzienie: 3 łyżki ugotowanej fasoli; 2 łyżki oliwy; 1 łyżka śmietany; 2 jajka; 12 dag szynki konserwowej; 1 łyżeczka szczypiorku; szczypta ostrej papryki i sól

  • bez pasteryzacji

  • Lunchboxy do pracy

    ...sałatę oraz mięso. Wierzch polej salsą i zwiń jak naleśniki. Ekspresowe danie - ser, szynka i makaron Składniki: 4 plasterki szynki (może być konserwowa) 4 plasterki ostrego żółtego sera 200(...). Pulpeciki, pieczona papryka i bataty Składniki: 2 czerwone papryki 2 bataty 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 jajko 250 g mielonego mięsa indyczego 1 łyżka suszonego tymianku 2 ząbki...

  • Arcydzieło mojej przyszywanej Babci Ninki:) Podaję jej przepis i na zdjęciu jest jej papryka:) Moja będzie się dopiero robić:)

Artykuły na temat: szynka konserwowa z papryka
  • Z szynką w roli głównej

    Zupa z szynki Składniki: 5 łyżek mąki, 650 ml mleka, 25 dag szynki (najlepiej dość tłustej), 500 ml rosołu wołowego, 125 ml śmietany, sól, pieprz, słodka papryka, rzeżucha (ewentualnie szczypiorek(...) zachodzić). Posmaruj masą serową. Zroluj, ochłodź. Szynka zapiekana z rzodkiewkami Składniki na 4 porcje: 10 dag żółtego sera, 2 łyżki masła, 20 dag szynki konserwowej...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Zimowe sałatki

    Brukselka, papryka, bakłażan albo śledź?

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Pikantne muffiny

    Idealnie sprawują się w roli przekąski np. na imprezę.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • TAJNIAK W SZYNKOWYM MUNDURKU

    Oryginalny smak !

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    Kanapki: Klasyk każdej wycieczki Oczywiście w torbie z prowiantem nie może zabraknąć kanapek. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze, unikaj przygotowywania kanapek z produktami, które szybko się psują (chyba, że będziesz przechować je w podróżnej lodówce). Jako baza dobrze sprawdzą się chuda szynka i ser żółty. Do nich dodajcie warzywa, które nie puszczają soków - np...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...