• Informacje na temat:

    szynka konserwowa nadzienie z sera

Przepisy na temat: szynka konserwowa nadzienie z sera
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...; farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki(...)°. Zmniejsz temp. do 180°, nakryj papierem do pieczenia i piecz 15 min. Podaj następnego dnia. Pieczyste I. Szynka w pomarańczach Za 36 zł: Składniki:   ●mała okrągła szynka (ok. 1 kg) ●100

  • Bardzo lubimy szynki konserwowe z galaretką. Jednak te ze sklepu (z puszki) pozostawiają wiele do życzenia. Moja szynka ma tylko dwa składniki: mięso i żelatynę oraz przyprawy. Smaczna i zdrowa domowa wędlinka z szynkowaru.

  • Bardzo smaczna szynka drobiowa. Test szynkowaru wyszedł pomyślnie, my już kochamy takie wędlinki :)

  • Przedstawiam przepis na jedną z moich ulubionych sałatek:). Duże kawałki sera, szynki a do tego seler konserwowy. Dodatkowo jest bardzo szybka do zrobienia.

  • ostra, wyrazista w smaku, mega szybka w przygotowaniu

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku.Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.

  • Chrupiąca i doskonała jako dodatek:)

  • Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.

  • szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

Artykuły na temat: szynka konserwowa nadzienie z sera
  • Rolady i roladki

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta. Świetnie sprawdzi się i jako danie obiadowe, i na zimno - na kanapkach.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    Tarta drożdżowa Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto: 52 dag mąki pszennej, 4 dag świeżych drożdży, 250 ml letniego mleka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli. Na nadzienie: 250 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 1 jajko l 15 dag sera żółtego, np. gouda, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz. Do miski wkrusz drożdże, dodaj cukier, 100 ml mleka, 2 łyżki mąki...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    Cukiniowa zapiekanka z kiełbasą Składniki na 6 porcji: 2 średniej wielkości cukinie, 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, 200 g twardego żółtego sera, 250 g cienkiej kiełbasy, 4 jajka, 4 łyżki oleju(...) żółtego sera, 2 jajka, 450 g pomidorów krojonych z puszki. Przygotowanie: Cukinie kroimy wzdłuż na plastry. Przez chwilę podsmażamy z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osączamy z tłuszczu na...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...