• Informacje na temat:

    szybkowar mięso

Przepisy na temat: szybkowar mięso
Artykuły na temat: szybkowar mięso
  • Łatwiej w kuchni

    Czy można szybciej przyrządzać posiłki bez szybkowaru? Obierać i kroić w mgnieniu oka? Przekonaj się sama.

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    ...3,5 godziny. Posmaruj obficie żeberka sosem BBQ i piecz przez kolejne 1-1,5 godziny. Przekrój kawałek mięsa, by sprawdzić, czy jest upieczony. Jeśli obawiasz się, że mięso zbyt szybko się przypieka(...) z kawałkami owoców. Przygotuj szybkowar i podstawkę. Wysterylizuj słoiki i pokrywki. Redukuj sos, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Wyjmij słoiki z szybkowaru i zwiększ ogień. Napełnij słoiki sosem...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    ...jej dogotowanie. 4. Opłacalna inwestycja Gdy mamy dużą rodzinę i często gotujemy, zainwestujmy w szybkowar. Dobry kosztuje ok. 300 zł, ale wydatek szybko się zwróci, bo oszczędność energii sięga 50 proc. Szybkowar jest też świetnym rozwiązaniem dla tych, którzy późno wracają do domu. Pozwala na oszczędność czasu. Gulasz wołowy udusimy w zaledwie 20 minut, a bigos ugotujemy w 35 minut...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Ugotowane inaczej

    Wystarczy raz spróbować, by docenić ich walory. Szybkowar Szczelnie zamykany garnek, w którym podczas gotowania ciśnienie osiąga 2 atmosfery - woda wrze w temp. 120 st. Zalety: Gotuje szybko, najtwardsze mięso w pół godziny. Potrawy zachowują witaminy i mikroelementy, które ze zwykłego garnka uciekają wraz z parą. Cena: 50-1000 zł. Parowar Na dole jest pojemnik na wodę, na nim kilka innych...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • ...laurowe. Włożyć do szybkowaru, zalać 500 mililitrami wody i gotować 20 minut od momentu wzrostu ciśnienia, czyli od momentu, kiedy z szybkowaru zaczyna się wydobywać para. Otworzyć po ujściu pary. Wyjąć cebulę i listki laurowe, odlać całą wodę z gotowania i ją odstawić. Do mięsa dodać maizenę i 1 żółtko. Wstawić na mały ogień i polać mięso wodą z gotowania, mieszać aż do uzyskania sosu.

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...