• Informacje na temat:

    szybkie sałatki z majonezem

Przepisy na temat: szybkie sałatki z majonezem
  • ...ketchupem, nałożyć kukurydzę, posmarować majonezem, na koniec pokrojoną kapustę pekińską (można ją lekko posolić i zmieszać z niewielką ilością majonezu), na zakończenie przesmarować wierzch sałatki majonezem i zrobić ozdobne zygzaki z ketchupu. Polecam jest wyśmienite i szybkie do wykonania! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • bardzo lubię :)

  • Tego nie wiesz o ziemniakach!

    Skorzystaj z rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Super przekąska.

  • Trendy kulinarne

    ...posiłków, zwłaszcza wśród miejskich elit czy aspirujących do bycia trendy. To szybkie jedzonko, wystarczy bowiem przy paru ruchach pałeczek wrzucić w usta maki, sashimi czy nigiri i wracać do obowiązków(...), że bez niej nic smakuje. Miłośnicy kuchni włoskiej uwielbiają rukolę, bez niej nie ma sałatki na pobudzenie apetytu. Pod koniec lat 90-tych pojawiła się regularnie sprzedawana w pęczkach: gorzkawe...

  • Gdy zostaje mi majonez robię ten placek.

  • Nie myślałam, że dodatek majonezu do ciasta może przynieść taki efekt :) Musicie wypróbować :)

  • Niebo w buziuni;)

  • Pyszne i szybkie w wykonaniu.

  • propozycja dla grzybiarzy z zapasami sloiczków z grzybami marynowanymi..oraz dla smakoszy....i jako "zagrycha" na zakrapiane imprezy :)

Artykuły na temat: szybkie sałatki z majonezem
  • Zawijane roladki

    Roladki-przekąski - czyli plastry sera lub szynki zawijane z sałatką; szybkie i proste przekąski, które można zrobić tak naprawdę z tego co mamy w lodówce; dobrze prezentują się na śniadanie, doskonale smakują na kolacje, idealne na letnią imprezę.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Makaron na ostro

    Trzy pomysły na szybkie obiady z makaronem.

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego pieprzu i soku z...

  • Szybkie i smaczne...

  • Znów zapomniałeś o Tłustym Czwartku? A może twój napięty plan dnia nie pozwala ci spędzić kilku godzin na smażeniu pączków? Nic straconego, bo mamy w zanadrzu kilka bardzo szybkich przepisów na słodkości. Fot. 123RF Tłusty Czwartek nie może obejść się bez słodyczy. Jednak wygospodarowanie w środku tygodnia kilku godzin na żmudne formowanie i smażenie pączków dla większości z nas graniczy z cudem. Oczywiście, możemy ustawić się w (tradycyjnie bardzo długiej) kolejce do cukierni, ale chyba...

  • Sylwester 2012

    By szampańsko i pysznie bawić się tej nocy, przygotuj niebanalne i szybkie przekąski!

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...