• Informacje na temat:

    szybki sos do hamburgerów

Przepisy na temat: szybki sos do hamburgerów
  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ....  3. Każdą połówkę bagietki posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż przygotowane dodatki. Ew. posyp suszonym chili lub ostrą papryką. Bagietki ułóż na blasze z pergaminem.  4. Mozzarellę drobno pokrój(...) połówki, spody posmaruj keczupem. Na każdym spodzie połóż listek sałaty, filet, 3 plasterki ogórka, porcję rukoli i gałązki koperku. Posmaruj sosem śmietanowo-chrzanowym i przykryj drugą częścią bułki...

  • Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie!

  • Burgery w domowej wersji

    ....  4. Z pozostałych jajek usmaż na oleju jajka sadzone. Na spodach bułek połóż listki sałaty, hamburgery, boczek oraz jajka. Polej sosem. Przykryj wierzchami bułek. Od razu podawaj.   Drobiowe(...). Smaż 5-6 minut. Od czasu do czasu obracaj. Podawaj w plackach tacos, z warzywami i sosem czosnkowym.

  • Genialne w smaku bułki do hamburgerów.

  • Ta kuchnia podbije świat!

    ...pozostawała w cieniu i miejsca, gdzie można jej zakosztować są nieliczne. Nawet na samych Filipinach ludzie przyzwyczaili się do jedzenia, które jest tanie i szybkie w przygotowaniu. Według mody(...) duszonego w sosie adobo: w skład którego wchodzi m.inn. ocet, sos sojowy i czosnek, przekonuje, że kuchnia filipińska może wywołać zachwyt, jakiego nie spowodują żadne inne dania w Azji. - Wokół...

  • Prosty przepis na bułki do hamburgerów. Warto przygotować je samemu, smakują wybornie.

  • Dzisiaj mam dla Was przepis na proste, szybkie, a przede wszystkim przygotowane bez spulchniaczy i ulepszaczy bułki do hamburgerów, które w smaku są o niebo lepsze o tych dostępnych w sklepach. Z tego przepisu można również upiec bułki do hot - dogów, a także chleb tostowy.

  • Jest bardzo pyszna i można jej używać również do innych potraw:)

  • Wiosenna surówka z młodej kapusty.

  • Błyskawiczny sos pomidorowy na bazie passaty pomidorowej. Idealny do gołąbków. W mniejszej ilości sprawdzi się świetnie również jako sos do pizzy.

Artykuły na temat: szybki sos do hamburgerów
  • Hamburger? Uwielbiam!

    ...restauracji Four Seasons. Zamiast jednego dużego podają tam trzy małe, a wołowina zmieszana jest z foie gras. Genialne! Ważne są też sosy. Jadłam świetne hamburgery z sosem bolońskim, z guacamole - to...

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w Hamburgu, w XV...

  • Paul Newman

    Był najprzystojniejszym mężczyzną kina. Choć uznano go za jednego z najwybitniejszych aktorów Ameryki, fortunę zarobił na sosach.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Wakacyjne smaki naszego dzieciństwa

    ...szybkie i tanie dania do ręki, przygotowywane na poczekaniu. Ich wybór był jednak ograniczony. Jako pierwsze pojawiły się hot dogi - bułki z parówką z dodatkiem keczupu lub musztardy (innych sosów nie...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Porzuć cukier i poznaj zdrowe zamienniki

    ...w jedzeniu. Gotowe porcje zup, hamburgerów czy płatków śniadaniowych mełli z niewielką ilością wody i karmili tym pszczoły miodne. Okazało się, że owady mogą przerobić na miód znakomitą większość gotowej, przetworzonej żywności!  Mnóstwo cukru jest ukryte w potrawach na pierwszy rzut oka pikantnych - keczupie, sosach sałatkowych, w mięsie, gotowych zupach. Jest wszędzie i uzależnia.  Tak tani jak...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Warto porzucić cukier już dziś

    ...w jedzeniu. Gotowe porcje zup, hamburgerów czy płatków śniadaniowych mełli z niewielką ilością wody i karmili tym pszczoły miodne. Okazało się, że owady mogą przerobić na miód znakomitą większość gotowej, przetworzonej żywności! Mnóstwo cukru jest ukryte w potrawach na pierwszy rzut oka pikantnych - keczupie, sosach sałatkowych, w mięsie, gotowych zupach. Jest wszędzie i uzależnia. Tak tani...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...