• Informacje na temat:

    szybki przepis na bigos

Przepisy na temat: szybki przepis na bigos
  • ...dusimy na lekkim ogniu tak aby składniki się zgryzły. W oddzielnym garnku gotujemy ryż według przepisu. Bigos można podać zmieszany z ryżem lub nie. W obu przypadkach potrawa wygląda atrakcyjnie. Wszystko...

  • Sprawdzony przepis na "Szybki bigos z polędwiczkami"

  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Większość z nas suszy grzyby, by wykorzystać je później w najróżniejszych daniach - przede wszystkim bigosie, zapiekankach, pierogach i zupach. Polacy uwielbiają, gdy na wigilijnym stole ląduje sos(...) przyrządzić te drugie? Przepisów oczywiście jest mnóstwo, natomiast warto pamiętać o kilku uniwersalnych zasadach. Do marynowania najlepiej nadają się małe, jędrne i świeżo zebrane grzyby. Do...

  • Pomysłów na bigos jest wiele. Właściwie każdy przygotowuje go inaczej. Ja proponuję mój własny, sprawdzony przepis, na to typowo polskie danie.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    .... Wystarczy wejść na naszą stronę www.zostanwege.pl i zostawić swój adres mailowy. Każdego dnia otrzyma się zbilansowane przepisy na posiłki bezmięsne. Można też ściągnąć sobie aplikację na smartfony(...) ma takiej potrzeby. Dajmy sobie czas, wrzućmy na luz i powoli delektujmy się prostymi przepisami. Można je znaleźć między innymi w mojej ostatniej książce "Warzywa górą! Od korzeni po liście". To aż...

  • Mój przepis na bigos:)

  • każdy ma swój przepis na bigos a ja podaję swój :))

  • chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na bigos, mnie akurat najbardziej smakuje taki, wbrew pozorom nie jest zbyt kwaśny ani za tłusty

  • Szybki bigos z młodej kapusty z dodatkiem wiejskiej kiełbasy i moich ulubionych ziół prowansalskich. Bardzo łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na pyszny bigos"

Artykuły na temat: szybki przepis na bigos
  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • W dobrej formie mimo braku słońca!

    ..., i na ciele, i na duchu! Ma bardzo dużo soli mineralnych. Przepis: szklankę świeżo utartego chrzanu zalej na noc szklanką przegotowanej wody; wlej szklankę spirytusu i odstaw do chłodu na 2 tyg(...) skarbnica witaminy C. Szybko postawi cię na nogi. Przepis: łyżkę suszonych owoców zalej szklanką wrzątku, pozostaw pod przykryciem 30 minut; odcedź; możesz dodać łyżkę soku malinowego dla smaku. Herbatkę...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Ulubiony sport Polek?

    ...internetowe, np. cykl Ćwicz z Kasią Bigos na youtube.pl. 4. Przed i po Zadbaj o dobry wstęp i zakończenie treningu. Rozgrzewka. Nie musisz robić pajacyków, możesz rozgrzać ciało, jadąc na rowerze. Zacznij(...) trekkingowe, z błotnikami i bagażnikiem. Pamiętaj, że zgodnie z przepisami każdy rower powinien mieć dzwonek, lampkę z przodu, z tyłu i odblaski. 6. Droga do celu Jak często i jak długo powinnaś...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    ..., bo kuchnia jest ważnym elementem kultury. U nas są śledzie, pierogi, bigos. Podczas uroczystych kolacji serwujemy cztery dania. Na przystawkę często podajemy łódki z wydrążonej cytryny, które(...) pomarańczowym i odrobiną porto. Potem na stół wjeżdża gęś w sosie z miodu pitnego na plackach z kaszy. Przepis dopracowałyśmy z panią Grażyną Łebkowską, naszą szefową kuchni. Jest bardzo prosty: gotuje się...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • ...czekolada, przepis zmodyfikowany, autorstwa Jamie Olivier. Przyrzadzamy mieszanke w sloiku: (moje proporcje, ale mozna dowolnie sobie je wymierzac) 5lyzek kakao mlecznego (nesquick, milka(...) zwyklego, pol tabliczki czekolady mlecznej/gorzkiej startej na tarce. W przepisie jest tez maka kukurydziana do zageszczenia, ja nie daje, ale jak ktos chce, na ta mieszanke 2lyzki starcza...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!