• Informacje na temat:

    szybki placek goście

Przepisy na temat: szybki placek goście
Artykuły na temat: szybki placek goście
  • Szybkie ciasto na maślance

    Ten deser jest bardzo prosty w przygotowaniu. Spotkałam się nawet z inną jego nazwą – „Jadą goście”. Ponoć wzięła się stąd, że ów placek robi się tak szybko, że można się za niego zabrać nawet wtedy, gdy goście dzwonią do drzwi…

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...

  • Przyjęcie do ogarnięcia

    Doświadczone panie domu z pewnością mają swoje pomysły na to, żeby przyjęcie się udało , zaproszeni goście bawili się dobrze i nie zauważyli wpadek, jeśli takie się zdarzą. Tym mniej doświadczonym(...) powinni zobaczyć potrawę goście, wycierając brzegi naczynia ręcznikiem papierowym. Jak ozdobić stół Ładnie ozdobiony stół to połowa sukcesu - szybko wykonasz efektowne potpourri skrapiając kilka...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Wesele bez mięsa?

    ...nie nadająca się na takie wydarzenie jak ślub i wesele - nic bardziej mylnego! Roślinożerni goście W Polsce mieszka już ponad milion wegetarian i wegan - może się więc zdarzyć, że osoba(...) i cukinią. Nawet tzw. swojski stół może wystąpić w jarskiej wersji - w końcu prawdziwa kuchnia polska bazuje w głównej mierze nie na mięsie, ale na kiszonkach, ziemniakach i kaszach! Niech goście...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ..., bo trudno mi uwierzyć, że masz w głowie same szybkie i tanie potrawy? - Często dzwonią do mnie znajomi z pytaniem, jak przygotować, np. zupę pomidorową, kapuśniaczki czy spaghetti bolognese(...) godzinę przychodzą goście, tort mi się rozpłynął, co zrobić? No i co zrobić? Pischinger w 20 minut. Ale ja zawsze powtarzam, jeśli przygotowujemy duże przyjęcia to korzystajmy z przepisów wypróbowanych...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Dostałam drugie życie

    ...się czekało, gdy wyjeżdżał w interesach. Był pachnący placek, wyprasowane koszule, dzieci z piątkami w zeszytach. Taki stereotyp wpoiła mi mama. Gdy urodziła się moja Dominika, zrezygnowałam z pracy(...) tę najtrudniejszą, multimedialną. Chciałam, by była ona wizytówką hotelu w Starym Browarze, który nazwałam Blow Up. Żeby tak jak w Powiększeniu Antonioniego goście mogli popatrzeć na siebie okiem...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...