• Informacje na temat:

    szybki na baranka wielkanocnego

Przepisy na temat: szybki na baranka wielkanocnego
  • ...zamiast wielkanocnej baby ;-)

  • Są pyszne i delikatnie

  • "JAGNIĘCINA" dla wybitnych smakoszy najlepszego mięsa na świecie.

  • Jest to przepis na baranka i zajączka z formy teflonowej z serii Black. Piękna i smaczna ozdoba świątecznego stołu. Polecam.

  • W sam raz na uwieńczenie Świąt Wielkanocnych.

  • Wielkanoc za pasem, więc wypróbowałam ostatnio przepis na baranka z ciasta. Aby go zrobić, należy mieć specjalną foremkę. Moja jest pełna, skręcana na śrubki. Co jeszcze potrzebujemy?

  • Babka z dodatkiem pomarańczy i cytryny. Pachnie cytrusami i idealnie będzie się komponować na wielkanocnym stole.

  • Witam po Świętach! Dzisiaj przedstawiam tort, który pojawił się na moim wielkanocnym stole. Tort w kształcie jajka wielkanocnego, świąteczny koszyczek z pisankami. Zachęcam do wypróbowania!

  • PIĘKNA DEKORACJA STOŁU

  • Tym razem nie tylko kurczaczki, zające, czy baranek, ale także zebra wielkanocna zagości u mnie na świątecznym stole. Prosta i szybka, a zarazem efektowna babka, która zapewne u wielu osób jest na liście niezapomnianych smaków z dzieciństwa. U mnie to będzie tegoroczny „must have”

Artykuły na temat: szybki na baranka wielkanocnego
  • Jak przygotować swój dom na Wielkanoc? Sprzątanie i wystrój

    ...drzwiach zawieś ozdobiony kolorowymi kwiatami i drobnymi pisankami wieniec.  Pomyśl także o przygotowaniu wielkanocnego drzewka - niezwykle modnej dekoracji w tym roku: wystarczy wazon z baziami bądź(...) stole albo pluszowy zająca wygrzewający się na parapecie – nie zapomnij o nich! Idealnym uzupełnieniem wielkanocnego wnętrza będą świeże kwiaty w wazonie, posadzona wcześniej rzeżucha, czy pięknie...

  • Dzisiaj zakończył się konkurs na najciekawszy przepis wielkanocny. Spośród nadesłanych przepisów Jury wyłoniło zwycięzców. W konkursie nagrody otrzymali: 1. Mateusz 2. Jolanecia 3. Marzanna 4. Karolina 5. Szynszylka 6. Agam Gratulujemy zwycięzcom. Nagrody zostaną wysłane pocztą. Koleny konkurs wkrótce. Zapraszamy!!!

  • Wiekanocne wspomnienia Luci - czesc II- ga

    ...zaczelam godzic tradycje mojego domu ze Slakiem, ktory pokochalam. Sniadania Wielkanocnego, tak jak w moim domu, moja rodzina  slaska nie znala. Najwazniejszy byl  obiad " z kluskami, rolada i modrom...

  • Zawartość koszyczka wielkanocnego ma znaczenie symboliczne i jest mocno zakorzeniona w tradycji. Co jest niezbędne? Bez czego na pewno koszyczek się nie obędzie? A co można dołożyć dodatkowo? Fot. © 123RF.COM/PICSEL Staropolskie obyczaje święcenia pokarmów znacznie różniły się od współczesnych. Przede wszystkim zwyczaj obchodzony był w domach i dworkach szlacheckich, gdzie ksiądz lub biskup dokonywał symbolicznego gestu pokropienia wodą zgromadzonych pokarmów. Ich ilość mogłaby dziś zadziwić...

  • Święta Wielkiej Nocy zbliżają się wielkimi krokami. W sklepach pojawiają się czekoladowe zajączki, cukrowe baranki, a w domach już niedługo pachnieć będzie świeżą rzeżuchą i pieczonymi mazurkami. Fot. materiały prasowe Dla wielu z nas jedną z najważniejszych tradycji wielkanocnych jest szykowanie święconki. Jakie produkty powinny znaleźć się w koszyczku? Podstawowe składniki Produkty, które znajdą się w święconce powinny być przemyślane, a nie przypadkowe. Pamiętajmy też, by wybierać...

  • Wielkanoc to czas, w którym polskie rodziny spotykają się przy jednym stole, by próbować i cieszyć się smakiem tradycyjnych, regionalnych potraw. Nie każdy świąteczny stół wygląda tak samo. Pomorski kujawiok, podkarpacka serwatka, a może małopolska krzonówka? Oto, jak smakuje Wielkanoc w różnych częściach Polski. Fot. 123RF/Picsel Kujawiok to baba drożdżowa, która swoim słodkim smakiem urozmaica wielkanocne śniadanie na Kujawach. Charakteryzuje się stożkowym, karbowanym kształtem i żółtą...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...