• Informacje na temat:

    szybki murzynek z olejem

Przepisy na temat: szybki murzynek z olejem
  • łatwy i szybki a najważniejsze pyszna babka :)

  • SZYBKA,SMACZNA.

  • szybki, tani, pyszny i może być efektownym tortem!

  • Alternatywa dla tradycyjnego murzynka!

  • Szybko i prosto ... dla początkującego polecam !!!!!!

  • Pasta twarogowa z olejem lnianym składa się przede wszystkim z twarogu i oleju lnianego, ale można jeść ją na słodko i ostro. To bardzo prosta, bardzo zdrowa i szybka wykonaniu pasta. Robię ją bardzo często, bardzo lubię z kurkumą i czosnkiem. Dzięki niej można zapobiegać i odwracać wiele negatywnych objawów chorobowych, polecam!

  • Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)

  • Pyszny, delikatny, wilgotny i puszysty murzynek. :)

  • Witajcie! Dzisiaj postanowiłam upiec ciasto znane pod nazwą „murzynek”. Gdy byłam mała, było to chyba ciasto, które najczęściej pojawiało się na naszym stole. Przepis zaś pochodzi od przyjaciółki mojej mamy, p. Janki, która pysznie gotowała.

  • Ciasto murzynek wszyscy znają, uwielbiają, aż się sama sobie dziwę, że w takiej klasycznej wersji jeszcze nie było go na moim blogu. Ale nic jeszcze straconego, bo właśnie wczoraj razem z Julką zrobiłyśmy murzynka w wersji klasycznej. Delikatny, miękki, wilgotny oblany polewą, pycha.

Artykuły na temat: szybki murzynek z olejem
  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Oleje roślinne: słonecznikowy, lniany i rzepakowy, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim - niezastąpionych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6, bez których nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, a których nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Dlaczego odgrywają one tak istotną rolę w codziennej diecie i jak możemy wykorzystywać je na co dzień w naszej kuchni? Oto kilka najważniejszych faktów na temat trzech wartościowych olejów,...

  • Na pewno nieraz zdarzyło wam się kupić zioła w doniczce w supermarkecie. Piękne, świeże i zielone roślinki po kilku dniach marniały i usychały. Czy można je uratować? Fot. ©123RF/PICSEL Jak wygląda masowa produkcja ziół doniczkowych? Już od momentu zasiania, rośliny są trzymane w optymalnych, cieplarnianych warunkach. Palety z nasionami są ustawianie w specjalnych komorach, które mają za zadanie przyśpieszyć proces kiełkowania roślin. W takich komorach panuje wysoka wilgotność powietrza, bo...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać pomysły na posiłki,...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej do Polski Do...