• Informacje na temat:

    szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi

Przepisy na temat: szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi
Artykuły na temat: szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi
  • Coś na drogę

    ..., polej tartę, posyp rozmarynem. Piecz ok. 25 minut. Szarlotka razowa Składniki: 400 g mąki pszennej razowej, szczypta soli, 200 g masła, pół szklanki ksylitolu (naturalnego cukru z brzozy), 3 jajka...

  • Pyszna, domowa tradycyjna szarlotka z mnóstwem kwaskowatych jabłek. Szarlotka smakuje najlepiej posypana cukrem pudrem i z dodatkiem sosu malinowego. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Podwójna słodycz

    Szarlotka i sernik Składniki na 16 porcji: 1 i 1/2 szklanki mąki, żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia, 170 g masła lub margaryny, 4 łyżki cukru pudru Na masę: 1/2 kg twarogu, 4 łyżki cukru, cukier(...) i rozsmaruj ją na masie serowej. Wyjmij z zamrażalnika 1/3 ciasta i zetrzyj na tarce na wierzch ciasta. Piecz około 50 minut w temp. 180° C. Przygotowanie: 120 minut Porcja: 310 kalorii Szarlotka...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała przepis na szarlotkę z tymiankiem. Ciasto 500 g mąki 6 łyżek cukru 250 g chłodnego masła 3 jajka 2½ łyżeczki proszku do pieczenia mąka do podsypania ciasta 2-3 łyżki kaszy manny 1 żółtko Krem angielski 250 ml mleka 3,2% 250 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 6 żółtek 1/3 szklanki cukru drobnego do wypieków 1 laska wanilii Nadzienie 2 kg kwaśnych jabłek 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki pektyny sok z jednej cytryny skórka z 2...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julcia Tarach zaprezentowała przepis na rodzinną szarlotkę. Ciasto 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 220 g masła Nadzienie 1½ kg jabłek (najlepiej szara reneta) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru ½ łyżeczki cynamonu cukier puder do posypania ciasta Herbata do szarlotki 3 torebki czarnej herbaty 180 ml soku jabłkowego cynamon do smaku cukier w kostkach do smaku 6 gałek lodów...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na domową szarlotkę. Jabłka 1,8 kg szarej renety 1 szklanka wody 1,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki cukru Kruszonka 3 szklanki mąki 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 82% 3 żółtka Sos angielski 250 ml mleka 150 ml śmietanki kremówki 1-2 laski wanilii 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru Jabłka Jabłka obrać i odszypułkować. Gotować na średnim ogniu w dużym garnku....

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na słoneczną szarlotkę. Ciasto kruche 250 g mąki typu 500 125 g masła 2 jaja 65 g cukru pudru szczypta soli Lody z trawą żubrową ½ l mleka 5 liści ususzonej trawy żubrowej 4 żółtka 350 g cukru 250 ml śmietanki 30% Nadzienie 2 kg jabłek papierówek 1 cytryna ½ kg moreli 50 g masła 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego Ciasto Mąkę i masło zmiksować. Dodać jajka, cukier puder i sól. Zmieszać,...