• Informacje na temat:

    szukam przepisów z 2-3 składników

Przepisy na temat: szukam przepisów z 2-3 składników
  • 5 kroków do tego, by przełamać kulinarną niemoc i ubarwić codzienne menu

    Często gotujesz te same dania i wydaje Ci się, że nie potrafisz wyjść poza ramy sprawdzonych już przepisów? Inspiracji poszukaj u eksperta programu „Kulinarnie mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak jak trenerom Banków Żywności podpowie, jak ubarwić swój codzienny jadłospis bazując na podstawowych składnikach i przyprawach.

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników. Podane składniki są na tortownicę 24 cm.

  • 5 kroków do tego, by przełamać kulinarną niemoc i ubarwić codzienne menu

    Często gotujesz te same dania i wydaje Ci się, że nie potrafisz wyjść poza ramy sprawdzonych już przepisów? Inspiracji poszukaj u eksperta programu „Kulinarnie mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak jak trenerom Banków Żywności podpowie, jak ubarwić swój codzienny jadłospis bazując na podstawowych składnikach i przyprawach.

  • Prosta sałatka na śniadanie lub kolację

  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • przepis od mojej koleżanki Asi-jadłam ją u niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie

  • Wyjątkowa wielkanocna przekąska

    Przepisów na potrawy z jajek jest naprawdę wiele. Jajka sadzone, w koszulce, faszerowane, w galarecie, czy majonezie to tylko niektóre z nich. Jeśli jednak szukamy ciekawej, niestandardowej receptury na przekąskę z jajek, sięgnijmy do autorskiego pomysłu Szefa Kuchni Zamku Topacz, Rafała Borysa. Dzięki temu nasze wielkanocne śniadanie będzie z pewnością wyjątkowe. Składniki: jajko kacze...

  • przepis od mojej koleżanki -jadłam ją u niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie

  • Dzień Zdrowego Śniadania –  smakowite święto każdego z nas

    8 listopada świętujemy Dzień Zdrowego Śniadania. To bardzo ważna data w kalendarzu. Coroczna akcja, która służy poszerzeniu wiedzy na temat roli śniadania w codziennej diecie.

  • Tylko trzy składniki wchodzą w skład przepisu na ten przepyszny, bardzo puszysty i lekki serniczek. Bardzo szybki i prosty, w smaku idealny, sam rozpływa się w ustach. Ciasto idealne kiedy goście za drzwiami. U nas nie zdążyło ostygnąć.

Artykuły na temat: szukam przepisów z 2-3 składników
  • "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"

    ...z naturalnych składników. 2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). 3. Powiedz "nie" marnowaniu żywności. 4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. 5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. 6. Nie bój się eksperymentować. 7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Joel MacCharles i Dana Harrison "B atch. Ponad 200 przepisów, porad...

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Przepis na święta

    ...waniliowej, cukier puder do obtoczenia Do zmiksowanego masła przesiej mąkę, cukier puder, dodaj resztę składników. Zmiksuj na gładką masę i odstaw ją na 30 min do lodówki. Wyjmij, obsyp dłonie mąką...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Glinki – właściwości i zastosowanie

    Ich moc docenili nawet dermatolodzy. Glinki są tanie, a mają cenne dla urody składniki, których próżno szukać w innych kosmetykach.

  • Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły się największą popularnością. Mimo iż w lutym przypadł tłusty czwartek oraz walentynki, na liście najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca zabrakło pączków, faworków oraz walentynkowych deserów. Ich miejsce zastąpiły sałatki oraz pomysły na szybkie przekąski. To właśnie one cieszyły się największą popularnością, przyciągając dziesiątki...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    Skąd pierogi wzięły się w Polsce i co ma do tego święty Jacek - odpowiedzi na to pytanie szuka Maria Iwaszkiewicz w książce "Kuchnia Iwaszkiewiczów". I zdradza przepisy na pierożki z rybą oraz staroruski pieróg z kaszą krakowską i kurą.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...piernika, proszek do pieczenia, sodę, orzechy i imbir kandyzowany. 6. Do suchych składników wlać zawartość garnka i dokładnie wymieszać łyżką. 7. Ciągle mieszając, wbijać pojedynczo jaja i mieszać do...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...