• Informacje na temat:

    szpinak-zupa

Przepisy na temat: szpinak-zupa
  • Zupa z cieciorki ze szpinakiem

    ...ugotowane ziemniaki i szpinak, gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Podajemy z  odrobiną jogurtu naturalnego. 

  • zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!

  • Zielona zupa

    Zdrowa zupa ze szpinakiem...

  • moja wersja szpinaku

  • Zupa ze szpinakiem

    Doskonała, letnia zupa.

  • szpinak, kurczak

  • Zimowa rozgrzewka na ostro

    Orientalna zupa z czerwonej soczewicy Sposób przygotowania 1. Podgrzej oliwę na dnie dużego garnka. Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek i harissę oraz sól i pieprz według uznania. Podsmaż wszystko(...) warto poszarpać na mniejsze kawałki). Następnie zalej szpinak gotową zupą. Gdy tylko szpinak zmięknie, dodaj łyżkę jogurtu i wymieszaj. Smacznego! Krem z kalafiora Sposób przygotowania...

  • ...duża porcja witamin,błonnika,żelaza...

  • Zielona zupa na detoks

    Czasem potrzebujemy czegoś zdrowego, lekkiego i łatwego w przygotowaniu. Zupa odtruwająca z jarmużu - zielona, smaczna i zawierająca mnóstwo cennych składników - postawi nas na nogi.

  • Dla tych, ktorzy krzywia sie na samo slowo "szpinak", polecam do sprobowania :-))

Artykuły na temat: szpinak-zupa
  • Zupa ze szpinakiem

    Cebulę pokroić, natkę umyć, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Do garnka wrzucić natkę, dodać czosnek i wlać wywar. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę. Szpinak przebrać, umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki, doprawić pieprzem. Szpinak dodać do zupy, gdy ziemniaki będą miękkie...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Co jeść, aby trzymać nerwy na wodzy

    ..., pitna czekolada albo płatki owsiane z mlekiem kokosowym, kefir.  Obiad  Zupa krem z pomidorów, indyk z grilla, kasza gryczana, brokuły z płatkami migdałów, kompot albo zupa z botwinki, pstrąg, ziemniaki, szpinak, lemoniada.  Podwieczorek  Koktajl z jarmużu i jabłka, woda mineralna albo sałatka z kiełków słonecznika z papryką, pomarańczami, maślanka.  Kolacja  Szparagi z szynką...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    W umiarkowanym stopniu można jeść fasolę, szpinak, buraki, kapustę włoską. Należy wyeliminować alkohol, wędliny, podroby, tłuste ryby morskie, napoje słodzone. Śniadanie  Kasza jaglana z jabłkami, kawa zbożowa albo dwa jajka na miękko, grahamka, sałatka z pomidorów i bazylii, herbata owocowa. Drugie śniadanie Dwa ciastka owsiane, miseczka czereśni, herbata owocowa. Obiad Zupa...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Daj szpinakowi szansę!

    Faszerowane pieczarki 1. Szpinak oczyścić, potem wrzucić na chwilę do wrzącej, osolonej wody. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidora umyć, usunąć nasiona i pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyścić. Nóżki odciąć, drobno posiekać, wrzucić na rozgrzany olej na patelni. 2. Cebulę i czosnek dołożyć do posiekanych nóżek pieczarek, dusić pod przykryciem 5 min. Dołożyć szpinak, pomidor...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

Wideo na temat: szpinak-zupa
  • Warzywa nie muszą być tylko nudnymi dodatkami do mięsnych dań. Mogą również tworzyć pełne posiłki. Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: zupa z pora, kukurydzy i krewetek, fasola z warzywami i ananasem oraz czosnkowa ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami.

  • Kolorowe przepisy na wiosnę

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem była uczestniczka programu "Ugotowani" Monika Długosz-Nikiel, której towarzyszył mąż Wojciech Nikiel. Przygotowali razem dania takie jak: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przyrządzili również pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.

  • Dania z serem gorgonzola

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestniczka programu "MasterChef" Sylwia Chrzanowska oraz jurorka programu i ekspertka kulinarna Anna Starmach przygotowały dania z gorgonzolą w roli głównej. Wśród propozycji znalazły się wytrawne muffinki z gorgonzolą, zupa szpinakowa z grzankami, ciastka francuskie z figami i sosem serowym oraz sałatka ze szpinakiem, gruszką i gorgonzolą.