• Informacje na temat:

    szpinak z makaronem ewa

Przepisy na temat: szpinak z makaronem ewa
  • Warto jeść szpinak!

    Słynny bohater z bajki zyskiwał niewiarygodną krzepę po spożyciu puszki szpinaku. Czy taki sam efekt spotka Ciebie po zjedzeniu kilku zielonych listków? To całkiem możliwe! Może nie uda się wygrać morskiej batalii z wielorybem, ale dostarczysz swojemu organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów!

  • Zdrowy, łatwy w przygotowaniu sposób na szybki obiad. Smaczne!

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ..., pomarańczą, borówkami, mango, kiwi, imbirem czy ananasem. A z czym zmiksować liście jarmużu, gdy mamy ochotę na coś wytrawnego? Spośród warzyw możemy wybrać szpinak, awokado, zielonego ogórka, natkę(...). Łagodnym dopełnieniem dla smaku jarmużu i kompozycji włoskich ziół stanie się przede wszystkim gouda oraz ser podlaski - podpowiada Ewa Polińska z MSM Mońki. Zielona przekąska Czy chipsy mogą być...

  • Szybkie i proste danie. Smaczne i tanie

  • szpinak, kurczak

  • ...duża porcja witamin,błonnika,żelaza...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Szpinak oprócz tego, że jest zdrowy, ciekawie przyrządzony jest naprawdę pyszny. Jako dziecko nie przepadałam za nim, ale teraz wprost uwielbiam. O dziwo mój syn również ???? Prażone migdały świetnie podkreślają smak szpinaku i smakowicie chrupią. Polecam jako dodatek do mięsa, makaronu lub samodzielnie.

  • zdrowe danie pasujące do ziemniaczków lub makaronu

  • Dla tych, ktorzy krzywia sie na samo slowo "szpinak", polecam do sprobowania :-))

Artykuły na temat: szpinak z makaronem ewa
  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...jemy go za dużo, odkłada się w fałdki tłuszczu. - Organizm zwykle na bieżąco wykorzystuje tłuszcz, który zjadamy, natomiast cukier najchętniej utyka w komórkach tłuszczowych jako zapas - tłumaczy Ewa(...) owoc lub orzechy. Organizm będzie się bronił - Naszym apetytem rządzi mózg, który żywi się wyłącznie glukozą - mówi Ewa Zygmanowska. Gdy poziom cukru we krwi spada poniżej bezpiecznego poziomu, mózg...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Dieta na lata - 20+

    ...na tłuszcz, który u młodych kobiet odkłada się głównie w udach i na biodrach - tłumaczy Agata Lewandowska, dietetyczka prowadząca w Warszawie warsztaty psychologiczno-dietetyczne "Równowaga". Chcesz(...) węglowodany z owsianki wolno podnoszą poziom glukozy we krwi, dzięki czemu później robimy się głodne. A przede wszystkim od samego rana dostarczają mózgowi paliwa do pracy - mówi Agata Lewandowska...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Włosi są zawsze pełni energii, optymizmu i dobrego humoru? Jeśli pomyślałeś o ich strefie klimatycznej, pięknych krajobrazach czy znakomicie rozwiniętym transporcie drogowym, to zapewne się nie mylisz. Jest jednak prostsza i bardziej prozaiczna przyczyna - otóż na znakomite samopoczucie Włochów...

  • Dieta na lata - 20+

    ...na tłuszcz, który u młodych kobiet odkłada się głównie w udach i na biodrach - tłumaczy Agata Lewandowska, dietetyczka prowadząca w Warszawie warsztaty psychologiczno-dietetyczne "Równowaga". Chcesz(...) węglowodany z owsianki wolno podnoszą poziom glukozy we krwi, dzięki czemu później robimy się głodne. A przede wszystkim od samego rana dostarczają mózgowi paliwa do pracy - mówi Agata Lewandowska...

  • Wiemy już, kto pojedzie do Parmy, aby spędzić 3 wyjątkowe dni w 3 gwiazdkowym hotelu, zwiedzić najpiękniejsze zakątki miasta i wziąć udział w indywidualnych warsztatach kulinarnej Akademii Barilii! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas propozycje na wakacyjne dania z makaronem w roli głównej. Zaskoczyliście nas pomysłowością i wyczuciem smaku. Długo zastanawialiśmy się komu przyznać nagrodę główną. Spędziliśmy kilka dobrych godzin na pertraktacjach, momentami nawet drobnych...

  • Dieta Kopenhaska

    ...się ze zdwojoną siłą w godzinach popołudniowych, kiedy kawa przestanie działać, a my rozpoczniemy odpoczynek po ciężkim dniu pracy. Możemy się wtedy spodziewać wilczego głodu. Efekt ten występuje nie(...) kurzych jaj, chudych mięs oraz zielonych warzyw (np. sałata, brokuły, szpinak). Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że chude białko i zielone warzywa to bardzo zdrowy i dietetyczny posiłek...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...