• Informacje na temat:

    szpinak do obadu

Przepisy na temat: szpinak do obadu
  • moja wersja szpinaku

  • zdrowe danie pasujące do ziemniaczków lub makaronu

  • Wielu z Nas próbowało szpinak i wielu z nas powiedziało mu NIE! Aby szpinak polubić musi być on dobrze przygotowany, inaczej nigdy go nie polubimy, przedstawiony przepis używała moja matula.

  • Dla tych, ktorzy krzywia sie na samo slowo "szpinak", polecam do sprobowania :-))

  • Bardzo smaczne danie.Ziemniaki przekładane duszonym szpinakiem , pod chrupiącą pierzynką z amarantusa. Bogate w żelazo danie.

  • Szybka, prosta w przygotowaniu i przepyszna sałatka! Przepis pochodzi z bloga http://patesucree.wordpress.com/

  • Szpinak oprócz tego, że jest zdrowy, ciekawie przyrządzony jest naprawdę pyszny. Jako dziecko nie przepadałam za nim, ale teraz wprost uwielbiam. O dziwo mój syn również ???? Prażone migdały świetnie podkreślają smak szpinaku i smakowicie chrupią. Polecam jako dodatek do mięsa, makaronu lub samodzielnie.

  • chcesz być silny i zdrowy? jedz szpinak na różne sposoby:)

  • smaczne i zdrowe,mozna podawac na cieplo i na zimno jako dodatek do obiadow

  • Polecam robić ze świeżego szpinaku - osobiście nie lubię przetartej mrożonej papki ...a ten owszem ;) Pyszna szpinak-owa baza do potraw- nadaje się do makaronów (np z suszonymi pomidorami i fetą) lub jako nadzienie do naleśników a z białym serem do pierogów-pyszna również zapieczona w cieście francuskim ...

Artykuły na temat: szpinak do obadu
  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Kolorowe i pełne witamin - koktajle z warzyw i owoców zyskują coraz większą popularność. Zobacz jak je wybierać, w zależności od tego, jaki cel chcesz osiągnąć. Owocowe, warzywne lub te mieszane - bez względu na skład, koktajle powinny możliwie jak najczęściej gościć w naszym jadłospisie. Jak się okazuje, są nie tylko skarbnicą witamin, ale również doskonałym sposobem na zrzucenie zbędnych kilogramów, wzmocnienie odporności lub poprawę wyglądu.   Koktajle odchudzające Jeśli chcesz oczyścić...

  • Pati Sokół to artystka i wokalistka. W maju pokaże autorski seans muzyczny pt. "Neverland", w którym udział wezmą m.in. Magda Różczka, Maciej Stuhr i Tomasz Kot. Nam zdradza sekrety swojej witariańskiej diety. Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA 1. Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :) 2. Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Orkisz pod różnymi postaciami coraz częściej gości na naszych stołach. Warto włączyć go do jadłospisu, gdyż w niezwykły sposób wpływa on na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W ostatnim czasie pojawiły się badania naukowe potwierdzające to, co o orkiszu nasi przodkowie wiedzieli już od dawna. Okazuje się bowiem, że to niegdyś bardzo popularne zboże ma wiele prozdrowotnych właściwości, a jego spożywanie może wyjątkowo pozytywnie wpływać na nasz...