• Informacje na temat:

    szparagi ze sloika w sosie

Przepisy na temat: szparagi ze sloika w sosie
  • Makaron z fasolką i groszkiem

    Składniki: pół paczki makaronu świderki 40 dag fasolki szparagowej mrożonej pęczek zielonych szparagów ze słoika puszka groszku konserwowego sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotuj w naczyniu na parze. Ostudź, pokrój na kawałki. 2. Makaron...

  • Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świetne danie na kolację:)

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sposób przygotowania Szparagi oczyść, odetnij zdrewniałe końce oraz główki, resztę pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku(...) zmniejsz płomień i gotuj ok. 5 minut. Dołóż szparagi (główki i pokrojone pędy). Gotuj dalej 15 minut. Wyjmij kilka główek szparagów. Resztę warzyw z wywarem zmiksuj na gładko. Zupę przypraw do smaku...

  • Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ..., obierz ze skorupki, grubo posiekaj. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na kawałki. Bulion wymieszaj z octem, miodem, musztardą, solą i pieprzem. 2. Zimne ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej przygotowaną...

  • Sezon na szparagi w pełni. W sosie pomarańczowym są pyszne.

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ...wołowej ●1/2 rzepy ●łyżka pasty truflowej ●20 dag masła ●50 ml koniaku ●sól, pieprz ●bagietka ●szparagi, np. ze słoika Przepis: Plastry mięsa (3-4 cm) usmaż na maśle, dodaj pastę i koniak. Podduś. Owiń w folię aluminiową i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni obsmaż oprószone solą i pieprzem kawałki rzepy (lub zgrilluj je), szparagi, na końcu - cienkie kromki bagietki. Ułóż szparagi, na nich...

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekane szparagi w sosie serowym"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...) ●szczypior ●sól, pieprz ●800 ml bulionu ●łyżka żelatyny ●cytryna  Sposób przygotowania: Jeśli szparagi są surowe, oczyść je, zwiąż nicią kuchenną i umieść w garnku z wodą tak, by sięgała do(...) ●łyżka żelatyny ●cytryna Sposób przygotowania: Jeśli szparagi są surowe, oczyść je, zwiąż nicią kuchenną i umieść w garnku z wodą tak, by sięgała do 3/4 ich wysokości. Zagotuj, duś ok. 10 min. Odcedź...

  • Przepis wart wypróbowania: "Szparagi w sosie holenderskim"

Artykuły na temat: szparagi ze sloika w sosie
  • Wiosenny rarytas

    Sezon na szparagi właśnie trwa. Warto w pełni go wykorzystać i zaserwować te warzywa w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Pyszności z drobiu

    ...na kawałeczki. Marchewkę obrać, pokroić na spore kawałki. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, większe sztuki pokroić na połówki. Natkę pietruszki(...). Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami sosu, w którym gotują się pieczarki. Dodać do tego żółtko i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka z pieczarkami. Dodać mięso i szparagi. Wlać wino i mocno razem podgrzać...

  • Właśnie w maju są wyjątkowo dorodne i smakują najlepiej. Powszechnie uznawane za wykwintne, wręcz królewskie, rzadko goszczą na naszych stołach. Onieśmielają nas? Boimy się ich? A może po prostu nie wiemy co z nimi zrobić? Fot. 123RF/Picsel Szparagi są bardzo zdrowe, uchodzą za wyjątkowo silny afrodyzjak i są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy, że będziemy pamiętać o kliku zasadach. Przede wszystkim musimy kupić szparagi świeże - czyli jędrne, nie zdrewniałe i nie zwiędnięte. Główki...

  • Czarodziejski lubczyk

    Gałązki świeżego lubczyku można gotować jak szparagi lub łodygi selera naciowego i w tej formie dodaje się je do surówek i sałatek. Jednak pamiętaj, by nie przesadzić z ilością, bo pachną one bardzo(...) i lubczykiem przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem. Duś z listkiem laurowym i zielem angielskim, dodaj śmietanę, a przed podaniem posyp pieprzem. W sosie rozpali zmysły Lubczyk nadaje...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Dieta odkwaszająca

    ...: - warzywa świeże, przygotowywane na parze, duszone, w postaci surówek, zup, soków. Warte uwagi są warzywa zielone - szparagi, ogórki, brokuły, szpinak, natka pietruszki, brukselka, jarmuż...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • ...: 250 gr marchwi mlodej 250 gr brokulow 500 gr zielonych szparagow... moga byc tez mrozone lub ze sloika jak nie ma swiezych Kazde z warzyw osobno ugotowac... marchew w plastry, brokuly na drobne rozyczki, szparagi w calosci. Sos: zagotowac 150 ml bulionu z warzyw... ja mam zawsze mrozony w kostkach ale mozna wziasc z kostki tylko nie bulion z kury a z warzyw... gdy bulion sie gotuje dodac...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...