• Informacje na temat:

    szparagi z bułką tartą

Przepisy na temat: szparagi z bułką tartą
  • Szparagi - naturalny afrodyzjak

    ...lub podamy jako przekąskę - owinięte plastrem wędzonej szynki. Zawsze sprawdzą się białe szparagi podane po polsku: prosto z garnka, polane bułką tartą zrumienioną na maśle, posypane posiekanym(...). 2. Dlaczego warto po nie sięgać? Szparagi pomagają zachować młody wygląd, bo są bogate w kwas foliowy, który wspomaga regenerację uszkodzonych komórek. Sprzyjają oczyszczaniu się organizmu. Zawierają...

  • "Bardzo prosta i szybka przekąska, albo dodatek do dania głównego."

  • Szparagi - odmładzają i uwalniają od toksyn!

    ...podamy jako przekąskę - owinięte plastrem wędzonej szynki. Zawsze sprawdzą się białe szparagi podane po polsku: prosto z garnka, polane bułką tartą zrumienioną na maśle, posypane posiekanym jajkiem(...). Dlaczego warto po nie sięgać? Szparagi pomagają zachować młody wygląd, bo są bogate w kwas foliowy, który wspomaga regenerację uszkodzonych komórek. Sprzyjają oczyszczaniu się organizmu. Zawierają bowiem...

  • Wypróbowany przepis na "Szparagi z bułką tartą i jajkiem"

  • Wszystko, co powinieneś wiedzieć o szparagach

    .... Z białych ugotujemy pyszny krem lub podamy jako przekąskę - owinięte plastrem wędzonej szynki. Zawsze sprawdzą się białe szparagi podane po polsku: prosto z garnka, polane bułką tartą zrumienioną na maśle(...). 2. Dlaczego warto po nie sięgać? Szparagi pomagają zachować młody wygląd, bo są bogate w kwas foliowy, który wspomaga regenerację uszkodzonych komórek. Sprzyjają oczyszczaniu się organizmu...

  • Polecam jest bardzo smaczna.

  • Chrupiące szparagi podane z omletem

    ...a pozostałą część wrzucamy na kilka minut do gotującej się wody z cukrem i szczyptą soli. Po wyjęciu zanurzamy je na chwilę w zimnej wodzie. Ugotowane szparagi panierujemy najpierw w 2 jajkach(...), a na wierzchu układamy panierowane szparagi. Przepis pochodzi z książki Andrzeja Polana "Doradca smaku 3"

  • Pyszna i bardzo sycąca.

  • Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

    ...brzoskwiń konserwowych 2 łyżki żurawiny ze słoika   świeże zioła Przygotowanie: 1. W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. 2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać...

  • Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.

Artykuły na temat: szparagi z bułką tartą
  • Sezon na szparagi

    ...​Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych.

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść szparagi

    Stają się coraz bardziej popularne. I słusznie, bo są pyszne i zawierają wiele cennych substancji. Stąd ich oficjalna nazwa - szparagi lekarskie.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Wiosenne lasagne

    Szparagi warto jeść tylko w maju, później nie są już takie aromatyczne. Najadaj się więc do syta!

  • Szparagi nie tylko wspaniale smakują, ale także oczyszczają nasz organizm. Są istną bombą witaminową, zawierają karoten i żelazo. Regularnie jedzone obniżają ryzyko zachorowania na nowotwory.   Kucharz Piotr Kucharski radzi, jak prawidłowo gotować i przechowywać szparagi. Podpowie również, jak przyrządzić trzy najlepiej pasujące sosy do szparagów: błyskawiczny polski, holenderski i sos na bazie śmietany i zasmażki z cebulą.   Dzień Dobry TVN/x-news

  • Szparagowe rozkosze

    Sezon trwa krótko. Nie traćmy więc czasu i jedzmy szparagi cały maj!

  • Właśnie w maju są wyjątkowo dorodne i smakują najlepiej. Powszechnie uznawane za wykwintne, wręcz królewskie, rzadko goszczą na naszych stołach. Onieśmielają nas? Boimy się ich? A może po prostu nie wiemy co z nimi zrobić? Szparagi są bardzo zdrowe, uchodzą za wyjątkowo silny afrodyzjak i są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy, że będziemy pamiętać o kliku zasadach. Przede wszystkim musimy kupić szparagi świeże - czyli jędrne, nie zdrewniałe i nie zwiędnięte. Główki szparagów powinny...

  • Pyszna fasolka

    Szparagi dla biednych - czyli pomysły na fasolkę szparagową...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak, to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły za wyjątkowy przysmak. Jednak...