• Informacje na temat:

    szósta krówka

Przepisy na temat: szósta krówka
  • Pyszne Bardzo polecam :)

  • Popularne ciasto krówka, tym razem na biszkopcie miodowo - kakaowym, z masą śmietanową, krakersami i masą kajmakową.

  • Puszyste, delikatne i zaskakujące połączeniem smaków- ciasto dla każdego łasucha :)

  • Kilka cukierków, nadwyżka herbatników, budyń, masło i orzechy. Od kilku dni intensywnie czyścimy wszystkie nadwyżki :). A jakie cuda przy tym wychodzą :).

  • Ciasto proste i bardzo smaczne .

  • Pyszne ciasto bez pieczenia

  • Dla tych co lubią słoodkie ;]

  • Ciasto smakuje bardzo i dzieciom i dorosłym.

  • pyszne ciasto, bardzo proste, bez pieczenia

  • Krówka może być przygotowana na biszkopcie, herbatnikach lub krakersach.

Artykuły na temat: szósta krówka
  • Twoje dziecko tyje? Musisz reagować!

    Nadmiar kilogramów nie jest oznaką zdrowia - ani wtedy, gdy dziecko ma rok, ani gdy wkracza w wiek dojrzewania. Dlatego jeśli widzisz, że zaczyna tyć, podejmij walkę. Im wcześniej zaczniesz, tym lepiej.

  • Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście się na udział w urodzinowym konkursie, to powinniście jak najszybciej to zrobić. W tym miesiącu do wygrania jest 1000 złotych, brytfanna Taurus, czajnik Melody Pumpkin i 24 - elementowy zestaw sztućców od marki Ambition. 1 kwietnia rozpoczęła się VI edycja Wielkiego Konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Aby wziąć w nim udział wystarczy zgłosić swój przepis w trakcie dodawania go do serwisu. Aby wziąć udział w konkursie, musisz posiadać konto w naszym...

  • Zmienię cię w lepszy model

    Czy kobieta może zmienić mężczyznę według własnego "widzimisię"? Nie może i nie powinna - twierdzą psycholodzy. A jeśli marzy, żeby jej partner był po prostu pełen sił, optymizmu, energii? Trzeba znaleźć metodę, by ukochany uwierzył, że zdrowy styl życia to świetny pomysł.

  • Szósta edycja konkursu urodzinowego już za nami. Do kogo tym razem powędrują nagrody? Za nami szósta edycja konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Ten miesiąc upłynął nam na poszukiwaniu przepisów na ciasta, sałatki i ciekawe przekąski, które przygotują nas do majówkowego biesiadowania oraz będą ciekawą alternatywą dla wielkanocnych przysmaków. Można było to zauważyć chociażby po przepisach, jakie dodawaliście do serwisu. Pojawiło się wśród nich mnóstwo ciekawych inspiracji, dzięki którym...

  • To doroczne wydarzenie wpisane już na stałe w koloryt Wysowej Zdroju i Beskidu Niskiego. Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami, znak, że pora na rydze! Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół. Święto Rydza jest okazją do leśnych wędrówek i spacerów w Parku Zdrojowym....

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • W kuchniach naszych użytkowników karnawał trwa w najlepsze. Nic więc dziwnego, że szczególną popularnością cieszą się rożnego rodzaju sałatki oraz ciasta, która można zaserwować gościom. Postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy dodane do Smakera na początku 2019 roku cieszyły się największą popularnością. Sądząc po wynikach, karnawał w waszych domach trwa w najlepsze, a wy poszukujecie sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaskoczą gości. Nic więc dziwnego, że na poniższej liście...

  • 26 października pod hasłem Wino, odbyła się szósta edycja jednego z najsmaczniejszych krakowskich festiwali: Najedzeni Fest. Jak przebiegał zlot fanów jedzenia, opowie Marcin Jędrasiewicz. Niedzielny poranek nie zachęcał do wystawienia nosa z domowych pieleszy. Za oknem taka mgła, że nie widać czubka własnego nosa. W związku z tym miałem nadzieję, że spędzę leniwy dzień pod kocem, jednak rzeczywistość okazała się dużo bardziej wymagająca. Moje plany musiały ulec całkowitej zmianie po...

  • - Dla Franciszka nawet jedzenie ma znaczenie religijne i kulturowe - mówi Roberto Alborghetti, autor książki „Przy stole z papieżem Franciszkiem”, która ukazała się właśnie nakładem Wydawnictwa „Jedność” z Kielc. Fot. 123RF/PicselTo swoista biografia opowiedziana przez pryzmat stosunku Ojca Świętego do żywności. Jak dotąd publikacja została wydana w 14 krajach. W Polsce ukazała się w związku z 6. rocznicą wyboru kard. Bergoglio na Stolicę Piotrową. Dzięki uprzejmości Wydawnictwa „Jedność"...