• Informacje na temat:

    sznycle z żółtego sera

Przepisy na temat: sznycle z żółtego sera
  • Sznycle z pomidorami

    ...przekrój wzdłuż. Na każdym sznyclu połóż plasterek żółtego sera oraz po 2 kawałki pomidorów. Kotlety złóż na pół. Obtocz je w mące, następnie zanurz w jajkach i panieruj w tartej bułce. Panierkę dobrze(...)Sposób przygotowania Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Potem pokrój w poprzek włókien na 4 kotlety. Lekko je rozbij, najlepiej wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej. Sznycle oprósz solą oraz...

  • pierś kurczaka z pieczarkami w nieco innej wersji w sam raz na obiad. A na drugi dzień z tych sznycli co mi zostały były domowe hamburgery

  • Sznycle zapiekane z bakłażanem i pomidorami

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy) 1 mały bakłażan 2 twarde pomidory 10 dag żółtego sera (np. gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki(...) przygotowanie: 1. Bakłażan umyj, osusz, z dwóch stron odetnij wypukłe części, resztę bakłażana pokrój wzdłuż na 4 plasterki. Posól je z obu stron i odłóż na 20 minut, by puściły gorzki sok. 2. Sznycle...

  • Smaczny pomysł na "Sznycle z indyka faszerowane żółtym serem"

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...owocowego 10 dag żółtego sera 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka 15 dag bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cukier, rozmaryn(...) prowansalskie. 3. Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku...

  • Łatwe w przygotowaniu i zamiast szynki wieprzowej można użyć filetów drobiowych.

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...1 pęczek szczypiorku 3 dag żółtego sera typu parmezan 2 łyżki klarowanego masła garść rzeżuchy sól, pieprz Sałatka: po 25 dag zielonej i żółtej fasolki szparagowej 3 kolorowe pomidory(...). Potem oprósz je mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w masie z chleba, ziół i sera. Panierkę dociśnij palcami. 4. Kotlety smaż na rozgrzanym maśle po 4-5 minut z każdej strony. Gotowe sznycle...

  • Pyszne sznycelki z serem wspaniałe dla mniejszych dzieci.

  • Drobiowe kotlety inaczej podane

    ...1. Pomidory umyj, włóż na chwilę do wrzątku. Potem wyjmij je, obierz, oczyść z pestek. Miąższ pokrój w kosteczkę. Papryki oraz cukinie oczyść, umyj, potnij w średnią kostkę. 2. Sznycle opłucz(...) przed wyjęciem z piekarnika. Gotowe danie udekoruj bazylią. Rada kucharza Brzegi kotletów lekko ponacinaj (na ok. 1 cm), a sznycle zachowają ładny kształt po usmażeniu. Niewykorzystany żółty ser...

  • Szybkie i dobre

Artykuły na temat: sznycle z żółtego sera
  • Kanapka z grillowanym indykiem

    Przygotowanie: Sznycle obsmaż na patelni grillowej. Bekon przesmaż na suchej, rozgrzanej patelni. Pomidory pokrój w plastry. Bułki przekrój. Obie części...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Rozmaitości z indyka

    ...młodych ziemniaków, 15 dag marchewki, 1 mała cebula, 15 dag cukinii,1 łyżka + ok. 100 ml oleju, sól, pieprz, 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy), 4 plasterki żółtego sera, 1 jajko, 2 łyżki(...) łyżce rozgrzanego oleju. Zdjąć z patelni, przyprawić solą i pieprzem. Lekko przestudzić. Sznycle lekko rozbić. Na połowie każdego z płatów mięsa rozłożyć porcję warzyw i przykryć plasterkami sera...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...z jarmużem Wyłóż na talerz pokrojony jarmuż. Pokrój w kostkę ugotowanego buraka i 1/3 sera feta. Dodaj do jarmużu. Skrop sosem winegret. Posyp prażonymi pestkami dyni. OBIAD: Risotto z pieczarkami...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • ...plaster sera żółtego (30% tł. w s.m.) - 2 pkt. z 1 bułeczką - 2 pkt. Posiłek główny 5 pkt.: (sznycle z kurczaka) 120 g filetów z kurczaka pokroić w paski - 2 pkt. obsmażyć na 1 łyżce oleju...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Wiwat, szparagi

    ...listkami trybuli. Podawać, póki są ciepłe. Indycze roladki Składniki na 4 porcje: po 50 dag zielonych i białych szparagów, 4 sznycle z indyka, pieprz, 2 łyżki oleju, 1-2 czerwone chili, 1 pęczek(...) w lekko posolonym wrzątku. Zielone rozciąć wzdłuż, dodać do białych po ok. 2 minutach gotowania. Odcedzić. Sznycle włożyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...