• Informacje na temat:

    sznycle z mięsa mielonego

Przepisy na temat: sznycle z mięsa mielonego
  • Mięso z sosem cebulowo-jabłkowym

    ...plasterki. Sznycle zdejmij z patelni. Zawiń w folię i trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebule oraz jabłka. Duś je przez ok. 5 minut. Podlej bulionem warzywnym. Gdy zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Pod koniec gotowania sos zagęść zasmażką błyskawiczną. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz musztardą. Sznycle ułóż na...

  • Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami. Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny czy drobiu). Smażone na niewielkim ogniu, pod przykryciem, do uzyskania złocistej i chrupiącej skórki. Farsz na kotleciki może...

  • Sznycel po zbójnicku - przysłała aga

    ...mięso mielone wołowo-wieprzowe; namoczona bułka; podsmażona cebulka; kiszona kapusta; jajko; namoczone i ugotowane grzybki; sos pieczeniowy Knorra; Vegeta; przyprawa do mięsa mielonego...

  • Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...oliwek - sól (zwykła i gruboziarnista) - pieprz - szczypta cukru - 2/3 szkl. bulionu Sposób przygotowania: - Kotlety i zioła umyj, osusz. Plastry mięsa obwiąż nicią kuchenną i połową gałązek(...). Następnie zdejmij mięso z patelni, usuń sól, wlej trochę bulionu, ponownie włóż mięso i duś je jeszcze 15 min. - Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Mieszając, dodaj mąkę, a następnie...

  • Dodanie zimnej wody do surowego mięsa mielonego powoduje, że sznycle są delikatne i pyszne.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Powiem tak, żeby kotlety mielone były smaczne musimy zadbać o to, aby mięso, z którego je upieczemy było świeże i dobrej jakości. To jest klucz do sukcesu. Osobiście zaopatruje się w takie mięsko w lokalnym, znanym mi od lat sklepie. Warto poszukać w swojej okolicy takiego uczciwego i sprawdzonego dostawcy, to później bardzo ułatwi nam przygotowanie smacznych posiłków.

  • Roladki indycze

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry...

  • SZNYCLE MOZEMY ZASTAPIC PIERSIA Z KURCZAKA LUB SCHABOWYM

Artykuły na temat: sznycle z mięsa mielonego
  • Sznycle z warzywami w 30 minut

    Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone zmieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Arystokratka wśród mięs

    ..., 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, sól, kilka ziarenek pieprzu ziarnistego, łyżeczka czerwonego pieprzu, szczypta pieprzu mielonego, masło oraz bułka tarta do formy Przygotowanie: 1. Mięso(...), drobno posiekaj lub porwij i dodaj do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj ręką. Wydrążone cebule napełnij farszem. Do żaroodpornego naczynia wlej łyżkę oleju, ułóż cebule jedną obok drugiej, przykryj...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Co na obiad? Indyk!

    ..., a potem śmietanę. Mieszamy i dusimy 15 minut, tak aby warzywa pozostały twardawe. Danie podajemy z kaszą. Pulpety z marchewką Składniki na 12 sztuk: 500 g mielonego mięsa z indyka, 3 łyżki bułki(...) i panierowane. Z gotowanego mięsa indyczego robi się najczęściej zimne przekąski np. galantyny. Im młodszy indyk, tym lepsze mięso. Najlepiej sprawdza się w kuchni mięso ze sztuk liczących 15 do 24

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Smażone dania mięsne

    ...olejowej, 60 dag mięsa mielonego, 5 łyżek bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz, 1 łyżeczka posiekanego majeranku, olej do smażenia 1. Różyczki kalafiora wrzucić do garnka z posoloną, wrzącą wodą. Ugotować, następnie odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, dołożyć 2 łyżki bułki tartej, posiekane suszone pomidory, majeranek, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyrobić...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    .... 2. Sznycle obtaczaj najpierw w mące (koniecznie strzepnij jej nadmiar z mięsa!), potem w jajku, a następnie w jednej z panierek (następny sznycel - w drugiej). Panierkę dociskaj dłonią do mięsa. 3. Na(...) z cytryny. Następnie do sosu dodaj musztardę i majonez oraz przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszaj. Sosem polej plastry mięsa. Cielęcina z sosem tuńczykowym najsmaczniejsza jest na zimno, podawana...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...