• Informacje na temat:

    sznycle z indyka z szynka pa

Przepisy na temat: sznycle z indyka z szynka pa
  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...prowansalskie. 3. Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku...

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Obiadek przygotowany przez męża,jego popisowe danie :-)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i napełnij nimi jajka. Udekoruj nafaszerowane jajka ziołami, resztą majonezu i podaj oprószone solą i pierzem. II. Jaskółcze gniazda Za 35 zł: Składniki:  ●60 dag cielęciny na sznycle ●4 jajka(...). kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę...

  • Improwizowałam i zobaczcie co wyszło.Niedzielny obiad na pewno się uda.

  • Sznycle z dużą ilością warzyw i orzeszkami ziemnymi to smaczna propozycja na świąteczny obiad.Polecam.

  • Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów

  • pyszna, chudziutka szyneczka :) wyśmienita do kanapek jak i na ciepło :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka na kapuście"

Artykuły na temat: sznycle z indyka z szynka pa
  • Więcej energii w siedem dni!

    ...jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej(...) (z czwartku). KOLACJA: Sznycel z indyka z marchewką Dwie marchewki pokrój w słupki. Podduś na oleju, pod koniec dodaj łyżeczkę sosu balsamicznego. 150 g filetu z indyka obsmaż z obu stron na złoto. Ułóż...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    ..., gra hamka z szynką. II śniadanie: mały jogurt owocowy light. Obiad: filet z indyka, sałatka z pół szklanki ryżu, grejpfruta i łyżeczki oleju, szklanka brokułów. Podwieczorek: grejpfrut(...). Śniadanie powinno się składać z zupy mlecznej z owocami, obiad z surówki i chudego mięsa (kurczaka, indyka, cielęciny) lub ryby, na podwieczorek zjadaj surowe owoce – w formie koktajlu lub sałatki...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...